Lugano, een klein plaatsje in Zwitserland, volgt in de voetstappen van El Salvador. De Zwitserse stad gaat namelijk van drie cryptocurrencies wettelijke betaalmiddelen maken. Dat zijn bitcoin (BTC), tether (USDT) en de LVGA token.

De burgemeester van Lugano, Michele Foletti, hield deze week een presentatie samen met Tether CTO Paolo Ardoino, genaamd ‘Lugano’s Plan ₿.’  Zij willen samen het plaatsje van ongeveer 65.000 inwoners de bitcoin hoofdstad van Europa maken.

#lugano #planb announced #bitcoin #tether and #luga (CHF stablecoin) as legal tender.
Here are all the things that you can pay for within few months in the city.
pic.twitter.com/xkNA9Sp4Xw

— Paolo Ardoino (@paoloardoino) March 3, 2022

Lugano wordt in deze onderneming ondersteund door Tether, het zusterbedrijf van Bitfinex en de uitgever van de grootste stablecoin ter wereld: USDT. Ardoino zegt tijdens de presentatie:

“Het BBP van El Salvador steeg met 10% en het toerisme met 30% nadat bitcoin een wettig betaalmiddel was verklaard. Stel je voor wat we kunnen doen in een stad in het centrum van Europa.”

Lugano wil net als El Salvador crypto betalingen integreren met het dagelijkse leven. Het moet mogelijk worden om BTC en USDT te gebruiken als betaalmiddel voor publieke diensten alsmede om je belasting te betalen.

Lugano, de bitcoin hub van Europa?

Als onderdeel van het plan wordt een fysieke locatie in het hart van de stad geopend. Dit moet dienen als de hub voor alle crypto- en blockchain-startups. Daarnaast wordt verwacht dat meer dan 200 winkels en zaken in de stad betalingen met crypto zullen aannemen voor producten en diensten.

Ook zal Tether twee fondsen oprichten. Een van 3 miljoen Zwitserse franc (CHF) voor de stad en een van 100 miljoen CHF voor startups. Tether gaat ook de onderneming ondersteunen door 500 studiebeurzen uit te delen in de toekomst.

Voor bitcoin wordt het Lightning Network gebruikt, een zogenaamd layer-2  netwerk voor snellere en goedkopere transacties. Tot slot wil Tether zich ook richten op onderzoek naar bitcoin-mining op een groenere manier. Foletti zegt:

“We geloven sterk in deze technologie, in de potentie om de technologie op te schalen, en in onze geïntegreerde samenwerking met Tether om een betere en meer open, transparante en slimme stad bouwen.”

Greetings from Lugano @nayibbukele ! We even had El Salvadorian TV channel @Canal10Sv attend Lugano’s Plan ₿ event. Lugano and the future #Bitcoin City in El Salvador should maybe become sister cities ? What do you think Mayor @MicheleLugano ? #LuganoPlanB pic.twitter.com/QGk4jl6GDq

— Tether (@Tether_to) March 5, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.