Amerikaanse politici willen weten wat de staat is van diversiteit en inclusiviteit bij cryptobedrijven in de VS. De drijvende kracht hierachter is Maxine Waters, zij is het hoofd van de House Financial Services Committee.

Waters schreef samen met een stel andere politici een brief aan de twintig grootste cryptobedrijven in hun land.

Informatie over diversiteit in cryptocurrency

Met deze brief willen de politici dat de bedrijven meer informatie verstrekken over hun inclusiepraktijken. De gegevens zullen de wetgevers een momentopname geven van “hoe en of de industrie werkt aan een meer rechtvaardige omgeving voor iedereen”.

De brief aan de bedrijven bevat een vragenlijst over welke diversiteits- en inclusiepraktijken vorig jaar van kracht waren. De vragenlijst is echter niet openbaar gemaakt. Het is dus gissen wat de politici in dit geval bedoelen met diversiteit.

‘Zorgwekkend gebrek’ bij cryptocurrency bedrijven

Normaal gesproken gaat diversiteit om de verschillen tussen mensen, en inclusiviteit of er wel ruimte is voor deze verschillen en of de verschillen gerespecteerd worden. Denk hierbij aan huidskleur, geslacht, leeftijd, religie, cultuur, overtuigingen, politiek, afkomst en fysieke beperkingen/mogelijkheden. Het kan ook gaan om verschillen in opleidingsniveau.

“Er is een zorgwekkend gebrek aan openbaar beschikbare gegevens om de diversiteit onder Amerika’s grootste digitale activabedrijven en de investeringsmaatschappijen met aanzienlijke investeringen in deze bedrijven”, aldus de brief.

Het imago van de crypto-industrie is dat deze voornamelijk gedomineerd worden door crypto bro’s. Volgens Fortune hebben de 32 grootste cryptobedrijven ter wereld allemaal een mannelijke CEO. Acht van deze bedrijven hebben geen enkele vrouw in het managementteam.

20 grootste cryptocurrency bedrijven

De wetgevers vragen “de 20 grootste crypto-, web3- en digitale activabedrijven van het land, evenals prominente durfkapitaalbedrijven met investeringen in crypto” om die gegevens te verstrekken. De ontvangers zijn:

Aave, Andreessen Horowitz, Binance.US, Circle, Coinbase, Crypto.com, Digital Currency Group, FTX, Gemini, Haun Ventures, Kraken, OpenSea, PancakeSwap, Paradigm, Paxos, Ripple, Sequoia Capital, Stellar Development Foundation, Tether en UniSwap.

De deadline is 2 september wat betekent dat de bedrijven minder dan een maand hebben om op de enquête te reageren. De uitkomst van deze enquête kan interessant zijn omdat het een snapshot geeft van hoe Amerikaanse cryptobedrijven nu bevolkt worden.

Maar tegelijkertijd is het ook wel typerend voor Amerikaanse politici om dit te gebruiken als een stok om mee te slaan en dit politiek uit te buiten.

 

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.