Waar in eerder Ripple nieuws het er nog op leek dat de XRP rechtszaak in een versnelling was gekomen, lijkt dit nu alsnog niet het geval te zijn. De algemeen juridisch adviseur van Ripple, Stuart Alderoty, laat namelijk weten dat door nieuwe ontwikkelingen een resolutie pas in 2023 zal volgen.

Ripple rechtszaak pas in 2023 afgelopen

Alderoty deed zijn uitspraken in reactie op een tweet van advocaat James K. Filan, die de Ripple rechtszaak op de voet volgt. Hij liet vrijdag weten dat beide partijen in de zaak een brief hebben ingediend bij de rechter waaruit blijkt dat de zogenoemde “expert challenges” in augustus worden gedaan. De afsluitende verklaringen zullen vervolgens een paar dagen voor kerst gegeven worden.

In de reactie bedankt de juridisch adviseur iedereen die de zaak volgt, en benadrukt dat Ripple er alles aan doet om de zaak zo snel mogelijk te laten verlopen. Dit “terwijl de Securities and Exchange Commission (SEC) er alles aan doet om de zaak te vertragen.”

“Het ziet er nu naar uit dat er in 2023 een resolutie komt – en elke dag die voorbijgaat, doet het Amerikaanse burgers pijn die in wezen het slachtoffer waren van een rug pull door de SEC. $15 miljard aan XRP-marktkapitalisatie werd vernietigd op de dag dat de rechtszaak werd ingediend, waardoor de mensen die de SEC beweert te beschermen, werden geschaad.”

It now looks like a resolution will come in 2023 – and each day that passes is hurting US citizens who were essentially the victims of a rug pull by the SEC. $15B in XRP market cap was destroyed the day the suit was filed, hurting the very people the SEC purports to protect.

— Stuart Alderoty (@s_alderoty) April 22, 2022

 

XRP rechtszaak jaagt bedrijven en entrepreneurs weg

Aldeteroy laat het er niet bij zitten en haalt hard uit naar de SEC.  Zo zou de voorzitter van de toezichthouder verwarring in de Amerikaanse crypto-industrie veroorzaken. “We zien een massale leegloop van cryptotalent, technologie en waarde naar het buitenland, naar rechtsgebieden met rationele regelgevingskaders. Ondernemers wordt geadviseerd om hun projecten niet in de VS te starten. Hoe lang mag dit doorgaan?”

We zullen dus nog even af moeten wachten wat de uitkomst zal zijn. Dat deze cruciaal is voor de Amerikaanse crypto-industrie in het algemeen is een ding dat zeker is. Als XRP inderdaad als effect, ook wel security, wordt bestempeld, dan zal Ripple zijn deuren moeten sluiten en schept dit ook een precedent voor andere cryptocurrencies.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.