Er is weer wat positief ripple nieuws te melden! De rechter heeft namelijk bepaald dat de Securities and Exchange Commission (SEC) bepaalde documenten niet mag uitsluiten in de XRP rechtszaak. Advocaat James K. Filan noemt het “een zeer grote overwinning voor Ripple.”

Ripple rechtszaak: SEC speech zorgt voor hoofdpijn

De Ripple rechtszaak werd aangespannen door de SEC, de financieel toezichthouder in de Verenigde Staten. De toezichthouder vindt dat XRP effecten, oftewel investeringscontracten zijn. Ripple zou hiervoor niet de juiste vergunningen hebben en de SEC wil dus dat het bedrijf en zijn oprichters flinke boetes betaalt. Mocht de SEC gelijk krijgen dan moet Ripple de VS hoogstwaarschijnlijk verlaten en mag XRP ook niet meer in het land gebruikt en verkocht worden. Kortom, een spannende rechtszaak die al een tijd loopt.

Zo nu en dan zien we interessante ontwikkelingen in de zaak, zo ook gisteren. Rechter Sarah Netburn heeft namelijk een verzoek van de SEC afgewezen. Het gaat om documenten omtrent een speech van voormalig SEC-topman William Hinman, waarin hij vaststelde dat bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) geen effecten zijn.

Terwijl de SEC eerder stelde dat het hier de persoonlijke overtuigingen van Hinman betrof, kwam het daar onlangs op terug. De uitspraken van Hinman zouden toch zijn gebaseerd op het beleid van de SEC, wat reden zou kunnen zijn om de documenten alsnog uit te sluiten. De rechter gaat daar dus niet in mee:

“De SEC wil het in beide richtingen hebben, maar de toespraak was bedoeld om het beleid van de SEC weer te geven of dat was het niet. Na erop te hebben aangedrongen dat het Hinmans persoonlijke standpunten weerspiegelde, kan de SEC haar eigen standpunt nu niet verwerpen.”

Advocaat Filan, die de zaak op de voet volgt, noemt het “een zeer grote overwinning voor Ripple.” De SEC heeft nu twee weken om de beslissing van de rechter aan te vechten. Ondanks dat het einde dus nog niet in zicht is, is dit een positieve ontwikkeling voor Ripple en XRP.

Belangenverstrengelingen Hinman

Wie het Ripple nieuws volgt heeft de naam Hinman waarschijnlijk pasgeleden nog voorbij zien komen. Uit uitgelekte e-mails blijkt dat Hinman adviezen van de SEC heeft overtreden. Daarnaast is er blijk van belangenverstrengeling, zoals hier te lezen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.