Eerder was in het ripple nieuws te lezen dat een uitspraak in de beruchte XRP rechtszaak pas in 2023 zal volgen. Maar nu heeft de rechter de planning toch weer iets naar voren gehaald. Advocaat Jeremy Hogan verwacht hierdoor dat de zaak alsnog voor de kerst kan worden afgerond.

Wanneer is de XRP rechtszaak afgelopen?

Zoals gezegd leek het erop dat de rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC) pas volgend jaar ten einde zou komen. De zaak werd aangespannen door de SEC omdat het vindt dat XRP effecten zijn. Daarom zou Ripple illegaal effecten hebben verkocht aan investeerders.

Relevante artikelen

Ripple CEO: XRP rechtszaak gaat een stuk beter dan verwacht
Goed voor Ripple rechtszaak? SEC e-mails suggereren belangenverstrengeling
3 mogelijke uitkomsten van de Ripple rechtszaak

Uit de voorgestelde planning die op 23 april werd ingediend, bleek dat een resolutie pas in 2023 kan gaan volgen. De juridisch adviseur van Ripple haalde hard uit:

“Het ziet er nu naar uit dat er in 2023 een resolutie komt – en elke dag die voorbijgaat, doet het Amerikaanse burgers pijn die in wezen het slachtoffer waren van een rug pull door de SEC. $15 miljard aan XRP-marktkapitalisatie werd vernietigd op de dag dat de rechtszaak werd ingediend, waardoor de mensen die de SEC beweert te beschermen, werden geschaad.”

Rechter XRP rechtszaak vervroegd verschillende delen

Nu is er echter alsnog hoop dat we dit jaar nog een einde zien. Rechter Torres heeft de voorgestelde planning namelijk op verschillende delen aangepast. Advocaat Jeremy Hogan, die de zaak op de voet volgt, trekt hier de volgende conclusie uit:

“OH! Dat is een aangename verrassing. Rechter Torres heeft, sua sponte (mooi Latijn voor “omdat ze wil en kan”), het schema voor de ‘summary judgement briefs’ opgeschoven naar 15 november. Wat haal ik daaruit? Ze wil dat de zaak Ripple v. SEC voor Kerstmis klaar is.”

OH! That’s a pleasant surprise.

Judge Torres has, sua sponte (fancy Latin for “because she wants to and can”), moved up the schedule for summary judgment briefs to November 15.

What do I take from that? She wants the Ripple v. SEC case over before Christmas.

https://t.co/XnRBoehnOY

— Jeremy Hogan (@attorneyjeremy1) April 28, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.