Vastgoed vastleggen op blockchains is misschien wel één van de grote, concrete voorbeelden van hoe cryptocurrencies de wereld gaan veranderen. Er zijn veel bedrijven die hier actief in zijn. Eén van die bedrijven zou je wellicht minder snel verwachten: Ripple, het bedrijf achter XRP. Het allereerste stuk landgoed staat nu op de XRP Ledger als een non-fungible token (NFT).

Land op de XRP Ledger

Nadat Ripple halverwege vorig jaar ondersteuning voor NFT’s toevoegde aan de XRP Ledger, lanceerde het bedrijf een fonds van 250 miljoen dollar aan ontwikkelaars om het gebruik van de functie te stimuleren. Eén van de bedrijven die er snel bij was, al dan niet dankzij dit fonds, was Peersyst Technologies. Dit is een blockchain-startup uit Barcelona die in verschillende crypto-segmenten actief is en samenwerkt met overheden.

Het bedrijf werkte ook samen met de overheid van Colombia om NFT’s te maken van stukken landgoed. Het gaat dan om echt vastgoed, niet digitaal vastgoed in de metaverse, waar NFT’s ook populair voor zijn. Samen met het nationale landregistratiebureau Agencia Nacional de Tierras en XRP Stamp, maakt Peersyst het mogelijk om percelen op de XRPL te zetten voor registratie.

Met XRP Stamp kun je relatief gemakkelijk zelf digitale activa op de XRPL zetten. Je kunt je eigendom verifiëren met behulp van een QR-code. Op Twitter schrijft Peersyst dat de ontwikkeling een jaar duurde, en dat men dit nu gemakkelijk zelf kunt regelen via het registratiebureau van de overheid. Het bedrijf wil zo snel mogelijk meer dan 100.000 registraties hebben om het eerste beetje vertrouwen van de bevolking te krijgen.

Excited to share that we just put into production the first version of the #NationalLandRegistry together with @AgenciaTierras and the support of @Ripple, to register the first adjudication resolution in Colombiaon #XRPL

Search by its number “11774”https://t.co/C8o5xv9JKd pic.twitter.com/CaccQuUGbk

— Peersyst Technology (@Peersyst) July 29, 2022

NFT’s op vastgoed

Naast kunst kun je natuurlijk van veel meer dingen een NFT maken. Vastgoed en grond zijn goede voorbeelden en zijn in vergelijking met crypto relatief stabiel in waarde. Voor veel mensen is een huis de meest belangrijke aankoop in hun leven.

In Colombia is er relatief veel corruptie. Door vastgoed op een blockchain te plaatsen is het direct duidelijk van wie iets is. Daarnaast is het denkbaar dat je je eigendom gemakkelijker kunt gebruiken als onderpand voor een lening. We gaan een spannende tijd tegemoet. Zou jij je huis op een blockchain willen hebben staan? Lucht je hart in onze Discord-groep!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.