De crypto-markt koelde afgelopen week af, maar we zien langzamerhand de volatiliteit weer toenemen. Meer volatiliteit wordt deze week nog verwacht, maar de meeste koersen kleuren al rood. Een vreemd gerucht duwt sommige koersen al harder omlaag, maar een beruchte stablecoin blijft hard stijgen. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies zakt met 2,2% naar $959 miljard.

Market Overview#BTC price trades below $20K

The Top-10 are traded in red zone: $XRPL -7.2%, $ADA -5.7%, $DOGE +4.5%.

Market cap: $968B (-2.56%) $BTC dominance: 37.72% (+0.69%)
Fear & Greed Index: 24 (Extreme Fear)

Full Reporthttps://t.co/89DQYoQUyW pic.twitter.com/WCbvB3PbJv

— CryptoRank Platform (@CryptoRank_io) October 11, 2022

Bitcoin naar $19.000

Bitcoin (BTC) viel afgelopen nacht weer terug naar $19.000, maar lijkt vooralsnog hier stand te houden. Het kan echter problematisch zijn als de koers de support hier verliest. Op het moment van schrijven test de bitcoin koers de $19.100 op Coinbase en €19.670 op Bitvavo, maar staat daarmee alsnog 1,8% in de min vandaag. De verwachting is dat de koers nog een stuk volatieler wordt deze week.

Major Bitcoin volatility compression and both PPI & CPI this week

Interesting week ahead pic.twitter.com/9HGAnmtoc9

— Will Clemente (@WClementeIII) October 10, 2022

Ethereum onder $1.300

Ethereum (ETH) zakte gisteren een stukje hader dan bitcoin. De ether koers kwam vanochtend zelf bijna bij $1.270 uit, maar is momenteel aan het stijgen. ETH komt op het moment van schrijven uit op $1.285 en staat daarmee 2,2% in de min vandaag. Desondanks lijken investeerders al in te slaan, het circulerende aanbod is de afgelopen dagen flink afgenomen, meldt analysebedrijf Delphi Digital.

The Circulating Supply of Ethereum is down by almost 4,000 $ETH over the past 2 days. pic.twitter.com/zaFeuHhwqR

— Delphi Digital (@Delphi_Digital) October 10, 2022

XRP, ADA, SHIB flink in de min

De overage koersen van de grootste crypto kleuren ook rood vandaag. Vooral ripple (XRP), cardano (ADA) en shiba inu (SHIB) zakken flink. Alle drie koersen staan toevallig 5,7% in de min vandaaag. XRP duikt momenteel onder $0,49, ADA onder $0,4 en SHIB kwam afgelopen nacht zelfs even onder $0,00001 uit.

Sushi keldert na rare geruchten

Er lijkt wat volatiliteit op de markt te zijn door vreemde geruchten over sushiswap (SUSHI). De sushi koers staat maar liefst 7,6% in de min vanwege geruchten dat de eigenaar een paard heeft gevingerd. De nieuwe Sushi CEO ontkent natuurlijk de geruchten. Ondertussen schieten weer nieuwe tokens uit de grond met namen als Horse Inu, Finger Horse Inu en Sushi Horse. Het blijft toch de crypto-wereld.

$SUSHI

In case you’re wondering why #SUSHI dumped abnormally, it’s because the owner of the $SUSHI project evidently “fingered a horse”.@SushiSwap pic.twitter.com/nKQ4SNrIfz

— Mishaal (@notmishaal) October 11, 2022

Crypto top 100 hardste dalers en stijgers

Toch zijn er in de top 100 koersen die zwaardere klappen al vangen. Rocket pool (RPL) zakt met 9%, chiliz (CHZ) en ethereum classic (ETC) beide met bijna 10% en evmos (EVMOS) daalt meer dan 11%.

Daartegenover staat tokenize xchange (TKX) 8% in de plus. Huobi token (HT) maakte gisteren een enorme sprong en staat zelfs 23,5% in de plus vandaag.

About Capital CEO Ted Chen and H.E. Justin Sun share their vision for Huobi Global after acquisition.@justinsuntron said: “Our key focus will be on supporting the Huobi Token (HT) .”https://t.co/fvfJEYAzZ6

— Huobi (@HuobiGlobal) October 10, 2022

Terra Classic USTC blijft hard stijgen

Toch is het wederom terraclassicusd (USTC), de ingestorte stablecoin van het Terra Luna Classic (LUNC) ecosysteem, dat weer de show steelt. USTC tikte vanochtend even $0,059, maar zakt nu naar $0,055. Daarmee staat de koers wederom 40% in de plus vandaag en inmiddels bijna 80% in de plus ten opzichte van enkele dagen geleden.

Toch ligt de huidige prijs nog ver weg van de $1, zijn oorspronkelijke koppeling met de dollar. Dit soort extreem volatiele crypto kunnen overigens weer net zo snel dalen als ze zijn gestegen.

$USTC BURN update #USTC just reached another level #USTC #USTCBurn #LUNCBURN pic.twitter.com/wR8kuFZiCN

— LunaClassic HQ 𒀭 (@LunaClassicHQ) October 11, 2022

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.