Bekend investeerder en macro-expert Raoul Pal duikt graag in investeringen die naar eigen zeggen behoorlijk krankzinnig zijn. Dit omdat ze een onderdeel uitmaken van een volgende grote trend.

De CEO van Real Vision vertelt in een blogpost hoe hij een eerste stap in de non-fungible token (NFT) wereld heeft gezet met de aankoop van een Bored Ape. Volgens Raoul Pal zijn NFT’s zoals de Bored Ape Yacht Club (BAYC) het begin van een nieuwe trend. Een nieuwe trend van sociale tokens en crypto-activa die aandelen in communities vertegenwoordigen.

“Mijn visie is dat de toekomst ligt in sociale tokens en dat dit de weg vooruit is. Je begint met NFT-gemeenschappen en bouwt dan een sociale grafiek uit. Ik had gehoord over de potentiële sociale token rond BAYC, dus dat heeft me gefocust, buiten de glamour van het nieuws.”

Raoul Pal over sociale tokens

Pal geeft aan dat hij verwacht dat social tokens uiteindelijk geïntegreerd gaan worden in tal van facetten van de samenleving en economieën. Pal zegt ook dat bitcoin (BTC) kan worden gezien als een sociale token. Bitcoin heeft echter wel een andere community en andere eigenschappen.

“Ik geloof in sociale tokens als Universal Basic Equity en de toekomst van cultuur en gemeenschap, gemeenten en liefdadigheidsinstellingen en van bedrijfsmodellen en economieën. Tenslotte is BTC slechts een sociale token met unieke eigenschappen en al deze sociale tokens werken voor verschillende modellen van digitale soevereine staten, dat is denk ik waar we naartoe gaan.

Ik denk niet dat sociale tokens ‘get-rich-quick schemes’ zijn, maar langzaam rijk worden als de gemeenschap een bepaald nut opbouwt dat langdurige waarde heeft. Bouw nut, een levendige, groeiende gemeenschap en een aantal kwantificeerbare schaarste en je gaat waarde opbouwen met de tijd. En iedereen kan deelnemen – hetzij via investeringen in de token of door het toevoegen van waarde aan de gemeenschap en beloond worden in tokens. Het merk of de maker staat op gelijke voet. Alle prikkels zijn op elkaar afgestemd.”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.