AdaSwap kondigt op 2 maart aan dat het maar liefst $2,4 miljoen heeft opgehaald in een nieuwe financieringsronde. AdaSwap is een van de eerste decentralized finance (DeFi) projecten op het Cardano (ADA) netwerk.

We have raised $2.6M!
Such a road ahead of us https://t.co/Ys1Pu7Jtqt

— AdaSwap – The next-gen Cardano DEX! (@adaswapapp) March 2, 2022

De financieringsronde werd geleid door investeringsplatform iAngels. Ook Shima Capital, Pluto Digital, GBV, Stardust, Efficient Frontier, Finova, Banter Capital en Coti deden aan de financieringsronde mee.

Opvallend is dat daarnaast een van de investeerders model en actrice Gal Gadot is, bekend van de ‘Wonder Woman’ films. Zij investeerde samen met haar man Jaron Varsano, meldt het persbericht.

AdaSwap gaat DEX en NFT marktplaats bouwen

AdaSwap gaat de investering gebruiken om een nieuwe gedecentraliseerde cryptocurrency-exchange, oftewel DEX, te bouwen. Met de AdaSwap DEX kunnen gebruikers hun tokens op het Cardano-netwerk inwisselen voor andere tokens, zonder dat een centrale instantie of beurs aan te pas komt. Het is vergelijkbaar met Uniswap op Ethereum (ETH).

Daarnaast wil AdaSwap ook zijn DeFi functies verder uitbreiden voor staking en yield farming. Dat is het vastzetten van crypto in een smart contract als onderpand in ruil voor rente. Ook is AdaSwap van plan om een non-fungible token (NFT) marktplaats voor Cardano te bouwen.

“We hebben in AdaSwap geïnvesteerd omdat we geloven in het team, zijn missie en zijn technische routekaart. De toekomst van financiën is digitaal en projecten zoals AdaSwap zullen financiële vrijheid en democratisering voor de massa vergemakkelijken. We zijn verheugd om deel te nemen aan deze reis en kijken uit naar een toekomst van innovatie met het AdaSwap team.”

Aldus iAngels in een statement. AdaSwap heeft een eigen token genaamd ASW, deze is echter nog niet op beurzen beschikbaar. De prijs van ADA is ondertussen gezakt naar $0,92, maar liefst 70% onder de all-time high uit begin september.

Dat was kort nadat smart contracts functionaliteiten werden geactiveerd en men vreest daarom dat het om een zogenaamde “buy the rumour, sell the news” gaat. Dat gezegd hebbende, in ander Cardano nieuws is eindelijk te zien dat het netwerk steeds actiever wordt.

Ondertussen verwelkomt Cardano oprichter Charles Hoskinson de Wonder Woman ster:

I’m glad to welcome Wonder Woman to the Cardano Family https://t.co/ddeDPX7YI0

— Charles Hoskinson (@IOHK_Charles) March 2, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.