Jordan Belfort is een 59-jarige Amerikaanse investeerder. Hij kwam in de schijnwerpers te staan nadat er in 2013 een film, The Wolf of Wall Street, over zijn opmerkelijke carrière in de jaren ‘90 werd uitgebracht waarin Leonardo DiCaprio de rol van Belfort op zich nam. Sindsdien geniet Belfort van een grote hoeveelheid media aandacht, treedt hij geregeld op als spreker en onlangs is hij zelfs begonnen met het geven van crypto cursussen, dat meldt de New York Times.

In 1999 verklaarde Belfort schuldig te zijn aan het oplichten van meer dan 1.500 individuele investeerders voor een bedrag van 200 miljoen dollar. Belfort werd een motiverende spreker nadat hij 22 maanden in de gevangenis had doorgebracht. Zijn TikTok-account heeft vandaag de dag zelfs meer dan 3,7 miljoen volgers.

Jordan Belfort

Voor zijn verdiensten rekent Belfort vaak vele duizenden dollars. In het geval van de nieuwe crypto cursussen is dat niet anders. Geïnteresseerden zullen diep in hun crypto wallet moeten grijpen om deel te kunnen nemen. Een ‘kaartje’ kost namelijk 1 BTC, omgerekend  zon $40.000.

Deze maand werd de eerste cursus door Belfort gegeven. In zijn villa aan Miami Beach nodigde hij negen blockchain fanaten en crypto investeerders uit voor een crypto workshop die het hele weekend zou hebben geduurd. De negen aanwezigen werden uiteindelijk gekozen uit zeker 600 aanmeldingen.

Had a great time this weekend at my first ever Crypto Mastermind. Can’t wait to do this again soon- are you coming to the next one? pic.twitter.com/hQn3XRX0Q5

— Jordan Belfort (@wolfofwallst) April 11, 2022

In een video waarin hij voor een nieuw crypto evenement bij hem thuis adverteert, gaf de veroordeelde oplichter aan zelf op grote schaal te investeren in cryptocurrencies en non-fungible tokens (NFT). Volgens Belfort is crypto de toekomst van het globale financiële systeem.

Van mening veranderd over bitcoin

Belfort was niet bepaald vanaf het begin al zo overtuigd van de crypto industrie. In 2018 riep Belfort namelijk nog dat bitcoin (BTC) ‘volledig gestoord’ was en dat het niets meer was dan ‘massale waanvoorstelling’. Over de jaren heen is hij langzaam aan van mening veranderd, zo blijkt nu.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.