Over de jaren heen is bitcoin (BTC) en de bredere wereld van crypto steeds meer geaccepteerd geraakt binnen de traditionele finance industrie. Grote institutionele spelers stappen steeds vaker in en de eerste bitcoin beursfondsen werden niet lang geleden zelfs gelanceerd. Niet iedereen is echter al overtuigd van de mogelijkheden van bitcoin en crypto. Een van die personen is de legendarische investeerder Warren Buffet.

Warren Buffett laat bitcoin links liggen

Tijdens een bijeenkomst van aandeelhouders van Berkshire Hathaway op zaterdag heeft Buffett nogmaals zijn standpunt wat betreft bitcoin duidelijk gemaakt, dat meldt CNBC. Er lijkt weinig in zijn opvatting te zijn veranderd sinds de laatste keer dat Buffett zich liet horen over bitcoin. Volgens Buffett is bitcoin simpelweg geen ‘productive asset’. Bitcoin produceert niks en daarom laat hij persoonlijk de cryptocurrency voorlopig mooi links liggen.

“Of het volgend jaar, of vijf of tien jaar omhoog of omlaag gaat, weet ik niet. Maar het enige waar ik vrij zeker van ben, is dat het niets oplevert,” zei Buffett. “Het heeft iets magisch en mensen hebben aan veel dingen magie verbonden.”

Het is volgens Buffett onzinnig om bitcoin te kopen als er ook uitstekende alternatieven zijn. Volgens hem kun je simpelweg niets met bitcoin, behalve het weer doorverkopen aan de hoogste bieder. Met boerderijen en appartementen kun je daadwerkelijk iets doen, zo stelt Buffett. Bitcoin is in de ogen van Buffett niets meer dan een soort sprookje.

Charlie Munger: bitcoin is dom en slecht

Ook de rechterhand van Buffett, Charlie Munger, is uitgesproken anti-bitcoin en anti-crypto. Tijdens dezelfde bijeenkomst op zaterdag gooide Munger nog een schepje bovenop zijn toch al haast vijandige uitspraken aan het adres van de crypto industrie die hij in het verleden al maakte.

“In mijn leven probeer ik dingen te vermijden die dom en slecht zijn en me slecht doen lijken in vergelijking met iemand anders – en bitcoin doet alle drie,” zei Munger. “In de eerste plaats is het dom omdat het nog steeds waarschijnlijk naar nul zal gaan. Het is slecht omdat het het Federal Reserve System ondermijnt en ten derde zet het ons voor schut in vergelijking met de communistische leider in China. Hij was slim genoeg om bitcoin in China te verbieden.”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.