Terra (LUNA) is in de afgelopen week meer dan 95% gedaald. Hoe komt dit precies? En hoe werkt LUNA eigenlijk? In deze video kijken we naar de werking van de twee coins van Terra. Aan de ene kant wordt LUNA gebruikt voor het beheer van het netwerk en voor staking. En aan de andere kant is er de UST stablecoin die normaal gesproken gelijk zou moeten staan aan 1 Amerikaanse dollar. Dat is momenteel niet het geval. 1 UST is op het moment van schrijven ongeveer 50 dollarcent waard. En daardoor is er veel onrust op het moment.

Terra vs LUNA vs UST

Uiteindelijk lijkt het allemaal een kwestie van vertrouwen te zijn. Kan Do Kwon, de oprichter van Terra, Luna en UST, ervoor zorgen dat de bosbrand wordt geblust, of gaat dit project uiteindelijk volledig naar 0? Ik ben bang dat niemand hier het antwoord exact op weet. Daardoor lijkt de huidige situatie ook alleen maar gokken te zijn.

Houd er rekening mee dat deze situatie extreem risicovol is. Mocht je een positie willen starten, houd er dan rekening mee dat dit letterlijk naar 0 zou kunnen gaan. Maak altijd je eigen beslissingen. Zorg dat je weet wat je doet. Laat je niet leiden door FOMO, wat in dit soort situaties al snel kan gebeuren. Stay safe!

Ikzelf ben eind 2019 in de wereld van crypto gedoken en heb me vanaf begin 2020 ook meer verdiept in aandelen. Inmiddels heb ik mijn levensmissie gevonden: een financieel gezond leven voor iedereen. Op mijn Engels- en Nederlandstalige YouTube-kanalen maak ik onder de naam ‘Nesami’ video’s over crypto en aandelen, waarbij ik gebruikmaak van mijn FUFITA-methode: fundamentele, financiële en technische analyse. Als het om crypto gaat, volg ik de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bitcoin, altcoins en NFT’s. Ben je benieuwd hoe ik jou kan helpen bij het beleggen in crypto en aandelen? Neem dan eens een kijkje op mijn website, of begin meteen met het investeren in jezelf!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.