Jack Dorsey, oprichter en voormalig CEO van Twitter, is een fervent bitcoin (BTC) aanhanger. Andere cryptocurrencies kunnen echter minder op zijn steun rekenen en dat geldt ook voor ethereum (ETH).

Dorsey is al vaker in het Ethereum nieuws verschenen en dat is ook nu weer het geval. Op Twitter gaf Dorsey aan dat Ethereum veel ‘single points of failure’ kent. Dat wil zeggen dat wanneer een onderdeel faalt het volledige systeem niet meer werkt. Projecten die draaien op de blockchain van Ethereum zijn om die reden niet interessant voor hem.

if you’re building on ETH you have at least one, if not many, single points of failure and therefore not interesting to me.

— jack (@jack) April 19, 2022

Afgelopen zomer werd ook al duidelijk dat Jack Dorsey niet bepaald een fan is van ethereum. Een Twitter gebruiker beweerde dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat Dorsey ETH zou aanschaffen. Jack counterde dit statement echter met een stellige ‘nee’. Dat kon toentertijd op veel kritiek rekenen. Dorsey zou volgens velen te pro bitcoin zijn en andere cryptocurrencies teveel links laten liggen.

Dorsey uitte niet alleen zijn mening over ethereum op Twitter. Hij liet zich namelijk ook uit over het feit dat Elon Musk mogelijk het social media platform wil overnemen:

“Ik geloof niet dat een individu of instelling eigenaar zou moeten zijn van sociale media, of meer in het algemeen, mediabedrijven. Het zou een open en controleerbaar protocol moeten zijn. Alles is een stap in die richting.”

Elon Musk wil Twitter kopen

Eerder deze week was onder andere op Crypto Insiders te lezen dat Elon Musk Twitter wil kopen. De rijkste man ter wereld heeft al een aandeel van 9,2% in bezit, maar wil dit nu dus ophogen naar de volle 100%.

“Ik bied aan om 100% van Twitter te kopen voor $54,20 per aandeel in contanten, een premie van 54% op de dag voordat ik begon te investeren in Twitter en een premie van 38% op de dag voordat mijn investering publiekelijk werd aangekondigd. Mijn bod is mijn beste en definitieve bod en als het niet wordt aanvaard, zal ik mijn positie als aandeelhouder moeten heroverwegen.”

Het bod van Musk komt neer op een totaalbedrag van maar liefst $43 miljard.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.