De nieuwste update van Cardano (ADA), de Vasil hard fork heeft weer te kampen met vertraging. De update stond eigenlijk vorige maand al op de planning, maar was toen door een aantal kleine bugs opgeschoven. Nu ruim een maand verder is de Vasil hard fork weer uitgesteld. Teams die achter de ontwikkelingen van Cardano staan hebben meer tijd nodig om er zeker van te de zijn dat de overgang soepel verloopt.

Deze mededeling werd door Input Output Global (IOG) bekend gemaakt op YouTube. Technisch manager van IOG, Kevin Hammond, verzekert dat de Cardano Vasil hard fork nog eenmalig wordt uitgesteld. Volgens Hammond is dit nodig om er zeker van te zijn dat alle partijen er helemaal klaar voor zijn:

“Vanzelfsprekend, van waar we nu zijn, kunnen er nog een aantal weken overheen gaan voordat we naar de uiteindelijke Vasil hard fork gaan. Deze weken zijn ongelofelijk belangrijk. Alle gebruikers moeten klaar zijn om de hard fork door te voeren, om een soepel proces te garanderen.”

IOG is druk bezig geweest met bepaalde testnet problemen. De nieuwe versie van het Cardano netwerk moet deze problemen oplossen. Hammond voegde hier het volgende aan toe:

“Het doel is dat het alle laatste problemen wegpoetst als we naar de Vasil hard fork gaan. Wat we doen is de autoriteit testen, dit goed doen en zeker niet overhaasten.”

Cardano Vasil hard fork

Cardano Vasil hard fork is de grootste en meest geanticipeerde update sinds september vorig jaar. Een aantal punten die centraal staan bij deze update zijn de schaalbaarheid van het netwerk, het optimaliseren van de ledger en het verbeteren van hun smart contract scripts. 

Voor dat laatste zullen de ontwikkelaars verdere verbeteringen van Plutus doorvoeren, een geavanceerde smart contract programmeertaal. Veel van de verbeterpunten zijn geïdentificeerd en ontwikkeld met behulp van een bredere ontwikkelaars community.

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen en updates rondom Cardano? Al het Cardano nieuws vind je op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.