Het aantal stablecoins in omloop heeft een nieuw record bereikt van maar liefst $180 miljard. Dat meldt CryptoRank op 23 februari:

The total supply of stablecoins has surged past $180 billion in Feb 2022, according to data compiled by https://t.co/OiMrtD9yod

Despite the current volatile environment, the stablecoin supply has grown by $9.5B over the past 30 days.

https://t.co/sU4TuuTgEA pic.twitter.com/YGrGsgUNLe

— CryptoRank Platform (@CryptoRank_io) February 23, 2022

Stablecoins zijn cryptocurrency waarvan de waarde gekoppeld is aan een andere valuta of activa. In de meeste gevallen is dat de Amerikaanse dollar, zoals de twee grootste stablecoins op de markt: USDT & USDC. Deze twee zijn zeer populair in de handel met andere crypto vanwege hun relatief stabiele waarde.

CryptoRank voegt toe dat het totale aanbod van alle stablecoins met maar liefst $9,5 miljoen is toegenomen in de afgelopen 30 dagen, oftewel zo’n 5,6%, en dat ondanks de dalende koersen.

Grootste stablecoins op de markt

Het aanbod van USDT, de stablecoin van Tether, begon in 2020 hard te stijgen. In maart 2020 was pas $4,3 miljard aan USDT in omloop. Tegen de zomer van 2021 was dat $63 miljard, een stijging van maar liefst 1.365% in 15 maanden. Sindsdien groeit het aanbod iets minder hard, maar stijgt alsnog en komt momenteel op $79,5 miljard uit.

Ondertussen heeft USDC, de stablecoin van Circle en Coinbase, een enorme inhaalslag gemaakt. Begin maart 2020 was pas $430 miljoen aan USDC in omloop. Dat is nu $52,8 miljard, een stijging van zelfs 12.179% in twee jaar. De twee zijn samen verantwoordelijk voor 73,5% van het totaal. Arcane Research verwacht dat USDC met deze snelheid tegen de zomer USDT zal inhalen:

Stablecoins are growing faster than the rest of the market, and the total stablecoin supply is approaching $200 billion.

If USDC and USDT continue their 2022 growth rates, USDC will become the largest stablecoin by market cap in late June this year.https://t.co/fTcnoNDZoF

— Arcane Research (@ArcaneResearch) February 23, 2022

Ook BUSD, de stablecoin van Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld, is de afgelopen twee jaar hard gestegen en komt nu uit op een totale marktkapitalisatie van $18,4 miljard. BUSD steeg nog met 30% in de afgelopen 30 dagen. Ook terraUSD (UST), de stablecoin van Terra (LUNA), steeg het afgelopen jaar hard en komt nu op $12,3 miljard uit. Een nieuwe investeringsronde zal hoogstwaarschijnlijk ervoor zorgen dat dit aanbod binnenkort weer toeneemt.

In gerelateerd nieuws heeft Tether onlangs een nieuw verslag uitgebracht over de samenstelling van zijn reserves, al jaren een controversieel onderwerp. Uit het rapport blijkt dat Tether zogenaamde commercial papers van zijn reserves eindelijk heeft geschrapt.

Tether’s Latest Assurance Opinion Reveals That Reserves Held Exceeds Liabilities https://t.co/QXQEQ0go0F

— Tether (@Tether_to) February 22, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.