Wellicht herinner je nog Mt. Gox, ooit verreweg de grootste bitcoin (BTC) exchange ter wereld. Tot deze gehackt werd dan, en vervolgens failliet ging. Maar liefst 850.000 BTC werd toen gestolen, deze waren destijds ongeveer $400 miljoen waard en hedendaags meer dan $40 miljard.

Toch wil de voormalig eigenaar van het platform, Mark Karpelès, een eerbetoon bieden aan alle vroege bitcoin investeerders die handelden via Mt. Gox. Iedereen die tussen 2010 en 2014 een Mt. Gox account had, komt in aanmerking voor een gratis non-fungible token (NFT). Dat kondigt de voormalig CEO op 28 maart aan.

You can claim your @MtGox NFT on https://t.co/uUVPsXtCYC if you were a MtGox customer between 2010 and 2014. The NFT is airdropped for free, and available no matter if you had a balance or filed a claim with the bankruptcy.

— Mark Karpelès (@MagicalTux) March 28, 2022

Er worden maar liefst 1.066.097 NFT’s aangemaakt. Dat komt overeen met het totaal aantal accounts dat ooit werd gecreëerd op het Mt. Gox platform. Elke NFT toont het laatste saldo van je rekening op Mt. Gox, maar klanten krijgen de keuze om dit te verbergen wanneer ze hun token claimen.

Ook klanten die geen saldo hadden of faillissement indienden, komen in aanmerking voor een NFT. Investeerders moeten wel eerst een verificatieproces doorlopen om aan te tonen dat zij daadwerkelijk de oorspronkelijke eigenaar waren van een bepaalde rekening op Mt. Gox.

NFT’s voor Bitcoin OG’s

De NFT’s dienen als een soort erkenning voor de vroege bitcoin investeerders, meldt de website:

“Klanten van Mt. Gox zijn vroege adopters, sommige van hen waren op BitcoinTalk toen zelfs Satoshi Nakamoto nog aan het posten was.

Het bezit van een Mt. Gox NFT bewijst dat je een OG bent. Je was erbij in de begindagen van Bitcoin, en nu kun je het bewijzen op de blockchain.”

De NFT’s worden aangemaakt op het Ethereum (ETH) netwerk, waarschijnlijk via Polygon (MATIC), een layer-2 schalingsoplossing voor Ethereum.

Deze NFT’s hebben overigens niets te maken met het saneringsproces dat nog steeds loopt. Veel oud investeerders van Mt. Gox zitten nog steeds op hun geld te wachten die zij tijdens een van de toenmalige hacks hadden verloren.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.