Onlangs dook een oude video op waarin voormalig Google-CEO Eric Schmidt lovend spreekt over bitcoin (BTC). De video, die stamt uit 2014, laat duidelijk zien dat de CEO van een van de grootste tech-bedrijven ter wereld behoorlijk onder de indruk was van het Bitcoin netwerk en een mooie toekomst voor de crypto industrie voorspelde.

Google CEO

Op de video is te zien dat Schmidt spreekt bij het Computer History Museum. Volgens hem was het ontstaan van bitcoin een uitzonderlijke prestatie en de technologie achter het netwerk was niets anders dan extreem indrukwekkend. Wel twijfelde Schmidt aan het idee dat bitcoin als betaalmiddel gebruikt zou gaan worden op grote schaal.

“Bitcoin is een opmerkelijke cryptografische prestatie. De mogelijkheid om iets te creëren dat niet repliceerbaar is in de digitale wereld heeft een enorme waarde. […] De bitcoin-architectuur, letterlijk de mogelijkheid om deze ledgers te hebben die niet kunnen worden gerepliceerd, is een verbazingwekkende vooruitgang. Veel mensen zullen daar bedrijven op bouwen,” zei hij. 

Web3 technologie

Hoewel deze uitspraken van Schmidt al in 2014 werden gedaan, is hij vandaag de dag nog altijd een groot voorstander van crypto technologie. Zo liet hij een paar maanden geleden nog weten dat hij heel erg geïnteresseerd was in technologie rondom Web3

“Een nieuw model van het internet waarbij je als individu je identiteit kan controleren, en waarbij je geen gecentraliseerde manager hebt, is zeer krachtig. Het is erg verleidelijk en het is erg gedecentraliseerd.”

Wel heeft Schmidt zich ook kritisch uitgelaten over bestaande blockchains, waarbij hij opmerkte dat de meerderheid zich concentreert op het voorkomen dat ze worden aangevallen, iets dat hij als tijdverspilling beschouwt. Zijn kritiek strekt zich uit tot het Metaverse-concept, waarbij hij beweert dat de sector niet helder gedefinieerd is. 

Elders onthulde Schmidt dat hij “een klein beetje” geld heeft geïnvesteerd in cryptocurrencies. Hij noemde echter geen enkele cryptocurrency waarin hij had geïnvesteerd.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.