Hedgefonds manager en voormalig Director of Communications van het Witte Huis onder president Trump, Anthony Scaramucci, deed onlangs een opmerkelijke voorspelling. Volgens de CEO van SkyBridge Capital zullen beide presidentiële kandidaten tijdens de nieuwe Amerikaanse verkiezingen in 2024 overtuigend pro-crypto zijn.

Crypto als bitcoin worden mainstream

Scaramucci deed deze uitspraken in een interview met het YouTube kanaal Crypto Banter. Volgens hem zijn er op dit moment signalen zichtbaar dat er een behoorlijke verschuiving van het sentiment jegens de crypto industrie plaatsvindt binnen de hoogste kanalen van de Amerikaanse politiek. 

Een van de belangrijkste signalen is het feit dat Minister van Financiën, Janet Yellen, voorzichtig stelt dat de crypto industrie ondertussen een onlosmakelijk onderdeel van de Amerikaanse economie is geworden. Volgens Scaramucci zal deze trend zich de komende jaar voortzetten.

Zodoende zullen tijdens de verkiezingen in 2024 zowel de Democratische als de Republikeinse presidentskandidaat pro-crypto zijn, aldus Scaramucci. Uiteraard is een crypto-vriendelijke Amerikaanse president enorm voor positief voor de crypto industrie over de hele wereld.

“Laat me je dit zeggen, volg het geld, want er is een watermuur van geld dat Washington binnenkomt van de verschillende verenigingen en lobbygroepen. Ik zal een voorspelling doen in uw show dat de laatste twee presidentskandidaten van 2024 pro-crypto, pro-blockchain zullen zijn. Volg het geld.”

Adoptie BTC en altcoins

Volgens Scaramucci is de opkomst van de crypto industrie in de Verenigde Staten vergelijkbaar met die van Uber. Deze enorm succesvolle taxidienst was in het begin ook niet bepaald populair bij de Amerikaanse wetgevers. Desalniettemin zorgde een overweldigende steun voor Uber vanuit de bevolking ervoor dat wetgevers eigenlijk geen andere keus hadden dan steun te betuigen voor Uber en vergelijkbare diensten.

Hetzelfde zal gebeuren met de crypto industrie, dat voorspelt Scaramucci. Politici zien in dat de wereld van cryptocurrencies enorm populair is onder bevolking en onder het mom van “the will of the people” zullen deze politici in steeds grotere getalen hun steun voor de nieuwe industrie betuigen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.