De wereldberoemde Premier League club Liverpool FC zal binnenkort met beide benen de wereld van cryptocurrencies binnenstappen. De voetbalclub heeft onlangs aangekondigd dat zij met een eigen non-fungible token (NFT) zullen komen. Dit wordt gedaan in samenwerking met het beroemde veilinghuis Sotheby’s.

Liverpool NFT’s

De collectie zal onder meer bestaan uit NFT’s van alle 24 spelers van Liverpool. Naar eigen zeggen zouden de NFT’s de ‘superheld-achtige karakteristieken’ van de spelers tot leven moeten brengen. Dat betekent simpelweg dat de spelers als een soort superhelden worden afgebeeld in de NFT’s. 

De meeste NFT’s zullen in de verkoop gaan voor redelijk schappelijke prijzen. De startprijs voor deze NFT’s zal rond de $75 liggen. Dit wordt gedaan om de NFT’s toegankelijk te houden voor het grootste deel van de fans van Liverpool. Er worden echter ook 24 ‘Legendary’ NFT’s in de verkoop gegooid. Deze NFT’s zullen hoogstwaarschijnlijk een aanzienlijk hoger prijskaartje met zich mee dragen.

De NFT’s zullen tussen 30 maart en 1 april te koop zijn via Sotheyby’s. Daarnaast werd bekend gemaakt dat een deel van de opbrengsten van de Legendary NFT collectie geschonken wordt aan de LFC Foundation. Dit is het officiële goede doel van de voetbalclub. Zij zullen het geschonken bedrag weer besteden aan mensen in nood en bepaalde projecten in Liverpool.

Fans in het bezit van de Liverpool NFT’s krijgen ook bepaalde voordelen. Zo krijgen zij toegang tot enkele exclusieve communities, zoals de LFC Heroes Club, en kunnen zij bijvoorbeeld korting krijgen op bepaalde Liverpool merchandise.

Sport en NFT’s

Liverpool is niet bepaald de eerste sportclub die in zee is gegaan met NFT’s. Het afgelopen jaar heeft een grote hoeveelheid wereldberoemde sportclubs partnerships gesloten met vooraanstaande NFT bedrijven en hebben zij NFT collecties uitgegeven. 

Volgens een van de grootste accounting bedrijven ter wereld, PwC, zullen NFT’s in de nabije toekomst zelfs de wereld van sport revolutionaliseren. Zij stellen dat NFT’s en sport uitermate compatibel met elkaar zijn en dat de samensmelting van beide sectoren in de toekomst alleen maar in snelheid zal toenemen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.