Het vertrouwen dat Ethereum 2.0 er komt is nog altijd aanwezig. Dit vertrouwen blijft groeien, wat kan worden afgeleid uit de hoeveelheid ether (ETH) die het Eth2 Deposit Contract instroomt. Dit contract heeft nu zelfs de mijlpaal van 10 miljoen ETH bereikt.

Ethereum Deposit Contract

Het Eth2 Deposit Contract staat ETH bezitters toe hun crypto naar de Beacon Chain te sturen. Dit is de blockchain die parallel loopt aan de huidige blockchain. Het verschil met de huidige blockchain is echter dat de Beacon Chain een Proof-of-Stake (PoS) netwerk is.

Het uiteindelijke doel van Eth2 is natuurlijk de grote overstap naar PoS, een consensusmechanisme dat Ethereum vele malen efficiënter moet maken en de transactiekosten uiteindelijk binnen de perken moet houden. De eerste grote stap van deze update was de lancering van de Beacon Chain waarmee ETH bezitters hun bezittingen al kunnen staken en zodoende beloningen kunnen verdienen.

De tweede grote stap zal de merge zijn, waarmee de huidige blockchain en de nieuwe blockchain samen worden gevoegd. De merge zou dit jaar plaats moeten gaan vinden.

Vertrouwen in Ethereum is groot

Wanneer dit zal gebeuren is echter niet precies bekend. Desalniettemin hebben ethereum bezitters veel vertrouwen in de overstap. Inmiddels staat er maar liefst meer dan 10 miljoen ETH in het smart contract. Dit heeft op dit moment een waarde van bijna €24 miljard op basis van de huidige ethereum prijs op Bitvavo.

Uit data van on-chain-platform Nansen blijkt dat de stortingen van ETH in het contract al sinds de lancering in december 2020 gestaag toenemen.

ETH stortingen in Deposit Contract Beacon Chain – Bron: Nansen

Geen Eth2 meer

Nog niet zo lang geleden maakte de Ethereum Foundation overigens bekend dat het geen gebruik meer zal maken van “Eth2” wanneer het verwijst naar de update. In plaats daarvan noemt het de update nu de ‘consensus layer.’ Hierover lees je in dit artikel meer.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.