Een paar maanden geleden kwam naar boven dat er in Nederland een crypto project werd gepromoot dat behoorlijk wat alarmbellen liet rinkelen. Xpose kwam met grote beloftes, maar wist deze beloftes niet waar te maken. Veelal werd er daarom ook gesproken over niets meer dan een ordinaire rug pull, oplichting pur sang.

Xpose

Opmerkelijk aan Xpose was dat er een aantal bekende Nederlanders bij dit project betrokken waren. Onder meer ex-Ajax directeur Marc Overmars, Ralph de Geus en Vasco Rouw waren werkzaam voor het omstreden Xpose project. Het Xpose project leek uiteindelijk uit te draaien op niets meer dan pump & dump. De oprichters van Xpose stapten zelf enorm vroeg in, creëerden vervolgens een hoop hype en dumpten hun tokens daarna op onwetende investeerders.

Het is echter op dit moment enorm lastig te bewijzen dat de mensen achter Xpose zich ook daadwerkelijk schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten. Toch heeft Tim Hofman dit een paar maanden geleden geprobeerd. In een aflevering van BOOS ging Hofman met zijn team achter Xpose aan. Er werd ook gehamerd op mogelijke misleiding in hun marketing door het Xpose team. 

Vooral Vasco Rouw moest eraan geloven. Hij werd stevig aan de tand gevoeld door Hofman over het geld dat hij en zijn team hebben verdiend aan de verkoop van Xpose tokens en wat hier vervolgens mij is gebeurd. Uiteindelijk gaf Vasco Rouw een aantal ‘bonnetjes’ als zogenaamd bewijs voor de bedrijfsuitgaven.

Misleiding

Gisteren kwam BOOS met een nieuwe aflevering over het vermeende Xpose schandaal. Zij zijn duidelijk niet tevreden met de antwoorden van Vasco en kunnen het niet accepteren dat er een groot aantal mensen een behoorlijke soms geld is verloren als gevolg van Xpose. Het lijkt er steeds meer op dat mensen met valse beloftes gelokt werden om te investeren in Xpose. Dat zou niets minder zijn dan misleiding.

BOOS is heel stellig in hun conclusie: Er is systematisch misleid in de marketing van de Xpose token. Volgens een beleidsmaker van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) kan het helpen als er, in het geval van grootschalige oplichting, aangifte wordt gedaan. Dat is dan ook de oproep die BOOS doet aan hun kijkers. Ben jij slachtoffer van de malafide praktijken van het Xpose team en wil jij ook aangifte doen tegen Xpose? Mail dan naar boos@bnnvara.nl

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.