Schwab Asset Management heeft gisteren een nieuwe exchange traded fund aangekondigd. De vermogensbeheerdivisie van De Charles Schwab Corporation lanceert donderdag 4 augustus hun eerste ETF met als thema cryptocurrency. Deze wordt aangeboden op de New York Stock Exchange Arca.

De Charles Schwab Corporation, een van de grootste banken en beursvennootschappen in de Verenigde Staten, wordt geleid door Charles Schwab. Mocht die naam je bekend voorkomen, nee, hij is geen familie van Klaus.

Thema van ETF wordt crypto

Normaal gesproken volgt een ETF de prestaties van een gediversifieerde portefeuille. Maar er zijn ook ETF’s die een bepaald thema hebben en de prestaties volgen van bedrijven die alleen daar iets mee doen. Denk aan een ETF op basis van duurzaamheid of op basis van tech.

De nieuwe ETF van Schwab biedt beleggers toegang tot bedrijven die kunnen profiteren van de ontwikkeling of het gebruik van cryptocurrency’s en is bedoeld om de nieuwe eigen index STCE van Schwab Asset Management te weerspiegelen. Ofwel, de index volgt de prestaties van cryptobedrijven en de ETF is de verhandelbare asset die daarbij hoort aldus het persbericht.

Schwab Launches Its First Crypto-related ETF—the Schwab Crypto Thematic ETF https://t.co/iVkCYdNUQw pic.twitter.com/18rJUZ3phy

— Charles Schwab Corp (@CharlesSchwab) July 29, 2022

Crypto ETF volgt bedrijven

De index volgt de koers van bitcoin en andere cryptocurrency’s niet rechtstreeks en investeert ook niet in crypto. Het is eerder bedoeld om blootstelling te bieden aan bedrijven die in de sector werkzaam zijn. Denk aan:

IT-bedrijven die werken aan consensusprocessen
Cryptocurrency-miningbedrijven
Brokers
Beurzen zoals Coinbase

Wat een verandering met drie jaar geleden. In 2019 was het ondenkbaar dat Schwab ook maar in de buurt van crypto zou komen.

Groei cryptomarkt maakt ETF mogelijk

Niet gek natuurlijk, want destijds was de gehele cryptomarkt maar 300 miljard waard. In 2019:

“Het is slechts ongeveer één procent van de marktomvang van de Amerikaanse aandelenmarkt. De totale marktomvang van cryptocurrency’s is op dit moment nog steeds niet groot genoeg voor bedrijven als Schwab om de risico’s te rechtvaardigen die ze zouden moeten nemen. Het is de moeite waard voor deze bedrijven om te wachten.”

Inmiddels is de totale cryptomarkt meer dan 1 biljoen euro waard (12 nullen) en is Schwab om. David Botset, hoofd innovatie bij Schwab:

“Voor beleggers die geïnteresseerd zijn in blootstelling aan cryptocurrency, is er een heel ecosysteem om te overwegen, aangezien meer bedrijven direct en indirect inkomsten uit crypto willen halen.”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.