De wereld van crypto berust op een hoop belangrijke afzonderlijke componenten, van crypto exchanges tot Decentralized Finance (DeFi) en stablecoins. Binnen laatstgenoemde categorie maakt Tethers token USDT momenteel de dienst uit. Dat maakt de stablecoin erg belangrijk. Maar er zijn signalen dat USDT de komende tijd voor moeilijkheden kan gaan zorgen.

USDT transacties

Glassnode schrijft op Twitter dat het aantal stortingen in USDT op exchanges in drie maanden niet zo laag heeft gestaan als nu. Om precies te zijn zijn er de afgelopen zeven dagen slechts 579.536 individuele stortingen gedaan.

$USDT Number of Exchange Deposits (7d MA) just reached a 3-month low of 579.536

Previous 3-month low of 582.101 was observed on 26 April 2023

View metric:https://t.co/2H0KYUIFNb pic.twitter.com/50j9c9st0R

— glassnode alerts (@glassnodealerts) April 27, 2023

Over het algemeen storten investeerders USDT op exchanges als ze het over een bepaalde periode willen investeren in andere crypto’s dan stablecoins. Het handige van stablecoins is namelijk dat je ze van exchanges af kunt halen, zodat je in ieder geval het risico van het handelsplatform niet op je hoeft te nemen.

Nu een driemaandelijks dieptepunt is bereikt zou dat kunnen signaleren dat de meeste mensen hun stablecoins als op exchanges hebben staan, en dat ze deze eventueel al hebben geïnvesteerd in bitcoin (BTC) en/of altcoins. Een tweede grafiek van Glassnode zet deze theorie kracht bij. Het aantal bitcoin-transacties heeft namelijk een all-time high gehaald, waarmee het zelfs de pieken van 2017 en die van 2021 voorbij is gegaan.

Helaas zegt dit niets over of mensen kopen of verkopen. Het lijkt erop dat de markt erg verdeeld is. De afgelopen tijd zijn namelijk opvallend veel bitcoin-whales na jaren weer begonnen met het versturen van coins. Ook is het aantal BTC op de balans van Binance in slechts één maand enorm gestegen.

Marktwaarde USDT groeit

Met een marktwaarde van ongeveer 81,7 miljard dollar is de coin groter dan welke concurrent dan ook. Nu de wereld zo in de ban is van alle omvallende banken is het aantal USDT-tokens flink toegenomen. De marktwaarde is al bijna tot een recordhoogte gegroeid. Tegelijkertijd is USDC juist behoorlijk gekrompen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.