Het sociale mediaplatform Reddit lanceerde gisteren in samenwerking met Ubisoft een nieuwe lijn aan NFT’s: de Rabbids. De gratis NFT konijntjes zijn verkrijgbaar als Reddit ‘avatar’ en doen vele Redditors hun jeugd herbeleven.

Profiel opfleuren met Ubisoft Rabbids

De Rabbids zijn kleine witte konijntjes die onderdeel zijn van een grote reeks aan games, uitgegeven door Ubisoft. De konijntjes zijn nu verkrijgbaar in de vorm van NFT’s. Gebruikers van Reddit (Redditors) kunnen ze claimen door hun avatar, of profielplaatje, aan te passen en op de nog verkrijgbare NFT’s te klikken. Een Redditor kan maximaal één Rabbid NFT claimen en als ze eenmaal zijn geclaimd, kunnen ze voor altijd worden gedragen.

Who knew a plunger was just what your Avatar needed? In partnership with Ubisoft, we’re bringing @RabbidsOfficial to Reddit! Get your Rabbids #RedditCollectibles now.https://t.co/e81Zn0Yr6S pic.twitter.com/1lKFUU0rrJ

— Reddit (@Reddit) May 25, 2023

De Rabbid-series bestaat uit zes verschillende NFT’s. De Rabbids zijn verkrijgbaar onder andere als eenhoorn, ridder, ninja, loodgieter en reiziger. Van de zes soorten NFT’s zijn er een dag later nog maar twee over en ook de resterende twee worden in rap tempo geclaimd. Wie er nog één wilt bemachtigen, moet er dus snel bij zijn. De populariteit van de NFT’s is niet alleen te danken aan hoe ze eruitzien; een jaar geleden ging een Reddit Avatar NFT voor een indrukwekkende 18 ETH, omgerekend $24.000, over de toonbank. 

Het succes van Reddit NFT’s

De in rap tempo weggegeven Rabbid NFT’s geven het succes dat Reddit de afgelopen tijd met NFT’s heeft gehad goed weer. Op 3 december vorig jaar bereikte het platform een all-time high toen er op één dag 255.000 nieuwe avatar NFT’s werden weggegeven. Met meer dan 9,7 miljoen wallets, is Reddit als het gaat om NFT’s groter dan Opensea, de grootste NFT-handelsplaats. 

Reddits grootste succes tot nu toe, de ‘Snoo’ NFT’s, hebben volgens Dune Analytics een gezamenlijke marktwaarde van rond de $30.000.000. Tot nu toe zijn er al 13,5 miljoen NFT’s vrijgegeven, waarvan de meeste rechtstreeks naar de Reddit gebruikers. De duurste verkrijgbare Snoo NFT staat voor 175 ETH, ongeveer $379.000, te koop.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.