Vorig jaar kocht Elon Musk het sociale mediaplatform Twitter voor $44 miljard. Het platform, inmiddels omgedoopt tot X, is echter vandaag de dag veel minder waard. Bloomberg meldt dat dit blijkt uit een interne memo die is gelekt.

X, the platform formerly known as Twitter, is worth less than half of what Elon Musk paid for it a year ago https://t.co/DJNTqtrIks

— Bloomberg Technology (@technology) October 30, 2023

Is Twitter (X) een zinkend schip?

Volgens Bloomberg blijkt uit zowel de memo als uit andere bronnen dat aandelen die uitbetaald werden aan werknemers gewaardeerd worden op $45 per aandeel. Dit zou de waarde van X op $19 miljard brengen. Dit is meer dan 50 procent minder dan wat Musk vorig jaar voor Twitter betaalde.

De waardevermindering is geen verrassing. Musk heeft namelijk sinds de overname al de nodige aanpassingen gemaakt. De voornaamste hiervan is de eerder genoemde ‘rebranding’ tot X. Ook zijn er meerdere regels geïntroduceerd en het bedrijf ontsloeg 80 procent van zijn werknemers.

Ook daalde het aantal dagelijkse gebruikers met bijna 20 procent sinds de overname van Musk. Andere sociale mediaplatformen zoals YouTube, Instagram, TikTok, Snapchat en Facebook zagen het aantal gebruikers sinds oktober vorig jaar juist toenemen.

Musk heeft grootste plannen met X

Ook heeft het bedrijf momenteel een schuld van $13 miljard. De keuzes van Musk pakken vooralsnog financieel gezien dus niet goed uit.

In het verleden sprak Musk zich uit over het grote aantal nepaccounts die misbruik van het platform maken. Dit probleem is echter enkel verergerd het afgelopen jaar.

Ook heeft Musk aangegeven dat hij X wil laten uitgroeien tot een zogenaamde ‘everything app’, een alles-in-1 app. Dit houdt in dat X tal van functionaliteiten wil aanbieden aan gebruikers. Denk aan betalingen, telefoongesprekken en zelfs crypto toepassingen.

In Azië zijn dergelijke ‘super apps’ al heel populair. Het Chinese WeChat is een goed voorbeeld. Op WeChat kunnen gebruikers niet alleen berichten sturen en bellen maar ook betalingen uitvoeren, eten bestellen en vakanties boeken. 

Het bericht Twitter (X) zakt meer dan de helft in waarde na Elon Musk overname verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.