De op-een-na-grootste bank van Israël, Bank Leumi, zal binnenkort klanten in staat stellen om te handelen in zowel bitcoin (BTC) als ethereum (ETH). Dit wordt bewerkstelligd door een partnership met het crypto bedrijf Paxos. Hoewel het nu nog bij bitcoin en ethereum zal blijven, heeft de bank al aangegeven dat in de toekomst andere cryptocurrencies toegevoegd kunnen worden.

Bank Leumi eerste bank die bitcoin aanbiedt

Dit maakte de bank gisteren in een aankondiging bekend. Met deze mooie nieuwe stap wordt Bank Leumi de eerste bank in Israël waar klanten ook kunnen handelen in cryptocurrencies. Uiteraard is het voor deze klanten ook mogelijk om hun bitcoin en ethereum bij de bank in bewaring te laten stellen.

Het is echter nog niet definitief dat dit plan ook daadwerkelijk van de grond komt. De stap moet namelijk nog goedkeuring krijgen van de regelgevende instanties, dus het kan er nog doorheen vallen. Pepper Invest zei dat het belasting zal innen op de transacties volgens de richtlijnen van de Israëlische belastingdienst, zodat klanten geen lastige kwesties wat betreft de belasting in de gaten hoeven te houden.

Er zijn weinig andere details beschikbaar, maar meer informatie zou in de komende weken moeten komen. Regelgevende goedkeuring zal de sleutel zijn en de Israëlische autoriteiten zijn enigszins streng over de crypto-markt. De grootste crypto exchange ter wereld Binance heeft bijvoorbeeld de activiteiten in het land stop moeten zetten na een verzoek van de financiële toezichthouder van het land.

Bitcoin adoptie

Hoewel we dus nog moeten wachten op definitieve goedkeuring door de financiële autoriteiten is dit wederom een mooi voorbeeld van de alsmaar groeiende adoptie van de crypto industrie over de hele wereld. Niet lang geleden was het haast ondenkbaar dat banken de crypto industrie zouden omarmen, maar vandaag de dag stappen banken op grote schaal het nieuwe ecosysteem in.

Naarmate steeds meer financiële instituties zoals banken in gaan zien dat de crypto industrie meer is dan slechts een tijdelijke hype, zullen ook steeds meer banken dezelfde stappen gaan nemen als Bank Leumi. Het is een kwestie van tijd voordat de volgende bank met een vergelijkbaar bericht komt.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.