Oekraïne doet er alles aan om de Russen tegen te houden en slachtoffers van de invasie te helpen. Een van de manieren om geld op te halen is door een airdrop te houden onder de crypto donateurs. TRON (TRX) oprichter Justin Sun vindt het echter “oneerlijk.”

Oekraïne haalde al $50 miljoen op

De afgelopen dagen is de Oekraïense overheid druk bezig met het ophalen van donaties. Zo opende het verschillende crypto wallets waar mensen geld naartoe kunnen sturen. Het gaat om bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en polkadot (DOT) wallets.

De crypto community is zeer gul en gaf tot nu toe al $53,5 miljoen aan crypto. Een opmerkelijke donatie kwam van Polkadot-oprichter Gavin Woods. Hij doneerde maar liefst $5 miljoen aan DOT tokens. Als bedankje zal er een airdrop gehouden worden. Dit houdt in dat donateurs gratis crypto krijgen in de vorm van een nieuwe, door Oekraïne opgerichte cryptocurrency.

TRON-oprichter: ‘Dit is ONEERLIJK’

Waar de oprichter van Polkadot miljoenen doneerde, maakt de oprichter van een ander blockchain-platform, TRON, zich druk om heel wat anders. Zijn platform komt namelijk niet in aanmerking voor de airdrop. Zo laat hij in reactie op de tweet van Oekraïne weten:

“Het gaat er niet om dat we iets terug verwachten, maar als er een airdrop gaat naar alle donateurs, exclusief TRON, dan is dat ONEERLIJK!”

It is not a matter of expecting a return but if an airdrop is going to all that donated and excluding TRON is UNJUST!

— H.E. Justin Sun 🅣 (@justinsuntron) March 2, 2022

Sun ontvangt flinke kritiek op zijn tweet, niet zo gek natuurlijk. “Reageer je nu echt op een Oekraïense tweet met te zeggen dat het buitensluiten van TRON voor de airdrop oneerlijk is, terwijl het land wordt ingevallen en een oorlog wordt ingetrokken?” reageert een Twitteraar. De Nederlandse analist Michaël van de Poppe heeft minder woorden nodig: “Kan je niet gewoon oprotten?”

Sun staat er al langer bekend om alles uit de kast te trekken om naamsbekendheid te vergaren voor zijn project. Zo zou hij vorig jaar de bekende YouTuber benaderd hebben. Hem werd aangeboden TRON een “Ethereum killer” te noemen tegen betaling, al zou het er niet als betaalde reclame uit mogen zien. Dit is uiteraard illegaal.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.