Stablecoins zijn enorm populaire cryptocurrencies. Van de top 20 grootste cryptocurrencies zijn er maar liefst vijf aan de Amerikaanse dollar gelinkte stablecoins. En als het aan TRON (TRX) oprichter Justin Sun ligt komt er daar binnenkort eentje bij.

TRON kondigt nieuwe stablecoin aan

In een tweet van Justin Sun valt te lezen dat de nieuwe stablecoin USDD zal gaan heten, wat een afkorting is van Decentralized USD. De stablecoin is een zogenoemde algoritmische stablecoin, wat inhoudt dat de waarde ervan automatisch wordt gestabiliseerd. Dit zal het doen door TRX, de cryptocurrency van het TRON-netwerk, te minten of burnen.

(1/5)#TRON DAO joined hands with major #blockchain players to launch #USDD (Decentralized USD), the most #decentralized #stablecoin in human history.

Today, we see the possibility of decentralizing the blockchain world’s most centralized territory. pic.twitter.com/S5gX3JpiVH

— H.E. Justin Sun 🅣 (@justinsuntron) April 21, 2022

Naar verluidt wil de TRON Decentralized Autonomous Organization (DAO) maar liefst $10 miljard ophalen om de waarde van de stablecoin te stabiliseren. En dat bedrag in combinatie met de woorden algoritmische stablecoin zal voor sommigen bekend in de oren klinken.

Terra (LUNA) als inspiratie?

Terra (LUNA) werkt namelijk aan precies eenzelfde soort stablecoin, UST genaamd. Ook UST is een stablecoin die zijn waarde op een gedecentraliseerde manier regelt, en ook UST zal worden ondersteund door een reserve van $10 miljard. In dit geval zal het om $10 miljard in bitcoin (BTC) gaan, waarvan het inmiddels al een behoorlijke som van heeft gerealiseerd.

Ondanks dat het project van Sun weer een kopie lijkt te zijn van een al bestaand project, is er geen kwaad bloed tussen de twee projecten. Integendeel, Do Kwon, de oprichter van Terra, lijkt de ontwikkeling juist te prijzen. Sun reikt hem vervolgens de hand uit om een samenwerking aan te gaan.

Happy to collaborate with #UST and #LUNA! #UST #USDD pool will be awesome! https://t.co/5dgrO8xwgu

— H.E. Justin Sun 🅣 (@justinsuntron) April 21, 2022

TRON koers reageert

Gisteren, toen het project werd aangekondigd, reageerde de TRX koers zeer positief. Uiteindelijk ging de koers met 20% de lucht in naar een high van $0,075. Helaas kon de altcoin het momentum vooralsnog niet vasthouden en staat TRX ongeveer 10% in de min sinds deze piek.

Recentelijk kwam Sun nog vrij negatief voor in het crypto nieuws. Hij noemde de airdrop die Oekraïne heeft gehouden voor crypto donateurs namelijk oneerlijk. Waarom lees je hier!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.