Als je de crash van het Terra (LUNA) ecosysteem nog levendig kunt herinneren, dan weet je misschien ook nog wel dat er tokens en netwerken waren die juist relatief goed standhielden. Tron (TRX) is zo’n netwerk. Volgens on-chain data is het netwerk zelfs hard gegroeid.

Tron hard gegroeid

Dat blijkt uit on-chain data van DeFi Llama. Een belangrijke on-chain maatstaf heet Total Value Locked (TVL). Dit meet hoeveel waarde op het netwerk is vastgezet in smart contracts en vormt dus een belangrijke maatstaf voor activiteit op en vertrouwen in het netwerk. De TVL van Tron is begin vorige maand van 3,9 miljard dollar in een paar dagen tijd naar 5,87 miljard dollar gegaan – een stijging van 50%.

De TVL is gestegen door protocollen die op het Tron-netwerk leven. JustLend (JST) heeft het hoogste volume. De TVL van dit protocol is bovendien in slechts een week meer dan is verdubbeld tot meer dan 3 miljard USD. De algoritmische stablecoin JustStables (USDJ) is van 950 miljoen dollar naar 1,2 miljard dollar gegaan. De marktwaarde van stakingprotocol UniFi is zelfs meer dan 13 keer over de kop gegaan.

Ook met de marktwaarde van Tron zelf zit het op dit moment wel snor. Alle TRX-tokens hebben namelijk een waarde van 6,5 miljard. De marktwaarde van veel cryptocurrencies is hard gedaald de afgelopen maanden, maar die van TRX bleef juist relatief stabiel.

Controverse rondom Tron en USDD

Tron was de afgelopen tijd veel in het nieuws. Tron bracht namelijk de algoritmische stablecoin USDD uit, maar deze leek verdacht veel op UST. Toen TerraUSD (UST) onstabiel werd, wist ook USDD zijn peg met de dollar even niet te behouden.

Tron-oprichter Justin Sun wordt door sommige analisten verdacht van fraude. Hij zou namelijk USDD gebruiken als een manier om zijn TRX-tokens kwijt te raken zonder dat de koers crasht. Tron en USDD zou dus een tweede Terra-achtige crash kunnen veroorzaken. Hoe groot de impact van zo’n crash zou zijn valt natuurlijk te betwisten. Tron heeft op dit moment een marktwaarde van 6,5 miljard dollar, en de totale waarde van USDD is nu 745 miljoen dollar.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.