Het vinden van interessante en goede aandelen kan lastig zijn. Er wordt vaak gezegd “kijk naar de diensten en producten om je heen,” maar er zijn meer manieren. Zo kunnen we terug in de tijd kijken en zien wat de superbeleggers, zoals: Warren Buffet, Charlie Munger en Bill Ackman hebben gekocht om zo ideeën op te doen. Alphastocks vertelt je meer over de top 10 meest gekochte aandelen in Q2 2022.

“Value stocks are about as exciting as watching grass grow. But have you ever noticed just how much your grass grows in a week?” – Christopher H. Browne

Op nummer 10 staat Bank of America Corp (BAC). Een van de grootste banken uit Amerika, maar omdat banken niet in mijn circle of competence zitten kan ik je hier niet veel over vertellen.

Op nummer 9 staat het bedrijf Netflix (NFLX). De streamingsdienst heeft een zwaar jaar achter de rug en vanaf het hoogtepunt met bijna -67% gedaald. Hoewel de beurskoers er slecht uitziet, haalt het bedrijf ieder jaar hogere omzet en breidt het z’n platform langzaam aan ook uit naar games.

Op nummer 8 staat het bedrijf Moody’s Corp (MCO). Moody’s is een internationaal onafhankelijk rating-kantoor, dat de kredietwaardigheid van bedrijven beoordeeld door het toekennen van een score. Als je niet bekend bent in deze wereld, zou ik dit bedrijf lekker links laten liggen. Het ligt in ieder geval niet in mijn competentie cirkel.

Op nummer 7 staat Booking Holdings Inc (BKNG). Booking.com is uitgegroeid van kleine Nederlandse startup tot een van ’s werelds grootste e-commercebedrijven voor reizen. Ook Booking’s beurskoers heeft het zwaar te verduren gehad en is vanaf het hoogtepunt bijna met -38% gedaald. Een uitstekend bedrijf, dat misschien wel de moeite waard is om nader te onderzoeken.

Op nummer 6 staat Walt Disney Co. (DIS). Wie kent het niet? Dit internationale megabedrijf heeft tientallen unieke themaparken, maakt en verkoopt films en heeft sinds een paar jaar een eigen streamingsdienst om met Netflix te concurreren. Het bedrijf heeft het zwaar gehad tijdens de Coronapandemie, maar krabbelt zich weer omhoog. Walt Disney Co. is vanaf het hoogtepunt met meer dan -52% gedaald.

Dan zijn we aangekomen bij de top 5 meest gekochte aandelen door superbeleggers in het tweede kwartaal van 2022.

5. Microsoft (MSFT)

Microsoft ontwikkelt, verspreidt, licentieert en ondersteunt een breed scala aan computergerelateerde producten en diensten. Het bedrijf werd opgericht door Bill Gates en Paul Allen op 4 april 1975 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest iconische en best presterende bedrijven ter wereld. Het wereldbekende Microsoft is in het tweede kwartaal van 2022 gekocht door 10 superbeleggers, waaronder door Terry Smith, bekend van het boek; Investing for Growth. Microsoft is met meer dan -32% gedaald van hun hoogtepunt.

4. Alphabet Inc. (GOOG)

Alphabet Inc, beter bekend als Google, staat zelfs twee keer in de top 5. Alphabet heeft de activiteiten in drie onderdelen gesplitst: Google Services is veruit de belangrijkste activiteit met producten zoals Android, YouTube, Google Zoeken, enzovoort. Google Cloud, data opslag. Alphabet is afgelopen kwartaal door 13 superbeleggers gekocht, waaronder Li Lu. Li Lu is bevriend met Charlie Munger en heeft Munger destijds aangeraden om te investeren in Alibaba (BABA). Alphabet is vanaf het hoogtepunt met bijna -36% gedaald. Ondanks dat veel superbeleggers Alphabet (GOOG) aandelen kopen, is er in de afgelopen 6 maanden voor $463 miljoen aan aandelen verkocht door zogenaamde ‘insiders’. Misschien een rode vlag?…

3. Amazon.com (AMZN)

Amazon heeft een hobbelig jaar achter de rug en is vanaf het hoogtepunt met meer dan -39% gedaald. Afgelopen kwartaal is Amazon.com door 15 superbeleggers gekocht, tegen een gemiddelde koopprijs van $106 per aandeel. Amazon is o.a. gekocht door Terry Smith en Seth Klarman. Opvallend is dat, net als bij Alphabet, insiders de afgelopen 6 maanden voor $23 miljoen hebben verkocht en er door niemand is gekocht. Ook dit kan een indicatie zijn dan insiders een verdere daling verwachten… Desalniettemin is het een ijzersterk bedrijf dat nog steeds met dubbele cijfers weet te groeien.

2. Alphabet Inc. (GOOGL)

Op de tweede plek staat ook Alphabet Inc, maar dan met het tickersymbool GOOGL. Aandelen die worden verhandeld onder de ticker GOOGL worden gecategoriseerd als klasse A en GOOG-aandelen worden gecategoriseerd als klasse C. Het belangrijkste verschil tussen de GOOG- en GOOGL-aandelenmarkten van Google is dat GOOG-aandelen geen stemrecht hebben terwijl GOOGL-aandelen dat wel doen. Aangezien Alphabet zelfs twee keer in de top 5 staat, kan dit een teken zijn om het bedrijf nader te analyseren…

1. Meta Platforms (META)

Het meest gekochte aandelen in het tweede kwartaal (Q2) van 2022 is Meta Platforms (META). En als je het mij vraagt toch wel opvallend, aangezien Meta Platforms de laatste paar maanden/jaren eigenlijk alleen maar negatief in het nieuws komt. Het zal je daarom ook niet verbazen dat het aandeel met meer dan -67% is gedaald vanaf het hoogtepunt. Hierdoor komt het voor superbeleggers in het ‘waarde’ territorium. Een bedrijf dat zoveel winst maakt en zo’n lage waardering, kan het uiterst interessant maken om hier dan in te beleggen, omdat de verwachtingen zo laag zijn. Meta Platforms is door maar liefst 18 superbeleggers gekocht tegen een gemiddelde koersprijs van $161. Weten de superbeleggers iets wat wij particuliere beleggers (nog) niet weten of is het een kat in de zak kopen? De tijd zal het uitwijzen!

Dit artikel is geschreven door AlphaStocks. Ben jij benieuwd hoe je jouw beleggingen (crypto, aandelen en edelmetalen) beter kunt tracken? Neem dan een kijkje op AlphaStocks. Naast het feit dat je jouw investeringen gratis kunt tracken, lees je er ook uitgebreide aandelen analyses en diverse blogs!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.