Het kan in deze tijden moeilijk zijn om even niet naar de bitcoin (BTC) koers te kijken. Maar in deze column gaan we toch even onze blik op wat anders werpen; namelijk de toekomst van het voetbal! Daarin zouden non-fungible tokens (NFT) een grote rol kunnen gaan spelen.

Stemmen op spelers met NFT’s

Wie het crypto nieuws enigszins regelmatig volgt is de afkorting “NFT” vast en zeker al eens tegengekomen. De unieke digitale tokens zijn een ware hype, al hangt deze hype vooral rondom digitale plaatjes van onder andere rare apen.

Maar een daadwerkelijke utility hangt er vaak nog niet echt aan vast. Met andere woorden, je kan er vooralsnog weinig mee doen, ook niet in de fysieke wereld. Onlangs liet een voetbalclub uit Engeland zien dat NFT’s op zeer interessante manieren ingezet kunnen worden voor sportclubs.

Het gaat om de voetbalclub Crawley Town F.C., een club in League Two (de vierde divisie in het Engelse betaalde voetbal). De club liet zowel seizoenkaarthouders als NFT-bezitters, waarvan de club er 10.000 beschikbaar stelde, stemmen over een belangrijke beslissing. Welke positie moet versterkt worden? Tijdens de stemronde werd gestemd voor het versterken van het middenveld!

Crawley Town gaf gehoor aan de wil van zijn fans. Onlangs tekende het namelijk de middenvelder Jayden Davis. Ik vind dit een zeer interessante manier om fans te betrekken bij een club, zelfs bij interne aangelegenheden.

Crypto brengt een nieuwe generatie fan engagement

Het zijn dit soort toepassingen van crypto-technologieën waar ik blij van word. Het biedt daadwerkelijke oplossingen in de echte wereld, van het tegengaan van neptickets tot het dieper betrekken van fans bij een club.

Of, hoe en wanneer we meer van dit soort toepassingen gaan zien blijft afwachten. Dit benadrukt het feit dat crypto nog in zijn kinderschoenen staat, en dat is precies waarom het zo belangrijk is om nu te beginnen met leren! Begin je crypto avontuur met Crypto Insiders Premium waar je binnen onze Discord-groep interessante updates ontvangt en kan beginnen met leren over Bitcoin, NFT’s en crypto in het algemeen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.