Deze week heeft de cryptomarkt enorme klappen gekregen. Bitcoin (BTC) is door de $30.000 gezakt, en laten we het over de terra (LUNA) koers maar niet hebben. De koersen lijken op het moment van schrijven weer enigszins te kunnen herstellen, maar wat is de mogelijke uitkomst van deze bearmarkt?

Survival of the fittest crypto’s

Het bloedbad op de markten deze week herinnert ons eraan dat de cryptomarkt nog maar in zijn kinderschoenen staat. En zoals dat met kleine kinderen gaat, die leren met vallen en opstaan.

In het verleden hebben we vaker dit soort enorme crashes meegemaakt. De oude crypto rotten onder ons zullen zich de crypto-winters van 2011 tot 2012, 2014 tot 2016 en 2018 tot 2020 kunnen herinneren. Het zijn geen fijne tijden, Maar voor wie er al langer bij is, is het zeker niet nieuw.

Is er dan nog iets positiefs te benoemen in deze situatie? Zeker! In dit soort tijden is de kans groot dat projecten die eigenlijk niet zoveel toevoegen en enkel op marketing en kortetermijndenken draaien, eruit gefilterd worden. Kijk naar Terra, bijvoorbeeld. Uiteindelijk is dit voor de algehele industrie positief. In crypto wordt namelijk nog flink gebouwd en dus is denken op de lange termijn van belang.

Tips voor tijdens een bitcoin bearmarkt

Voor wie dit de eerste keer is, hier wat tips om de bearmarkt door te komen. Ten eerste, mocht je crypto voor de langere termijn aanhouden, zorg dat je je crypto op externe wallets bewaart. Je wilt natuurlijk niet dat je je crypto kwijtraakt omdat je exchange failliet gaat (iets wat helemaal niet onbedenkelijk is in dit soort tijden).

Ten tweede is het voor de (nieuwe) handelaren onder ons verstandig om even op hun handen te zitten. Probeer de bodem niet te raden en wacht geduldig af op een solide bevestiging dat de bodem inderdaad bereikt is. Uiteraard kan het voor langere termijn investeerders interessant zijn om te blijven DCA’en (geen financieel advies).

Ten derde, mocht je eigenwijs zijn en toch gaan traden, dan doe je er verstandig aan om dit zonder hefboom te doen. Het laatste wat je wil is geliquideerd worden zoals zovelen al is overkomen gedurende de recente crashes.

En ten slotte, dit soort tijden lenen zich perfect om meer te leren over crypto. Tijd om de grafieken opzij te schuiven en de boeken in te duiken dus!

Wil jij meer leren over hoe je het handelen in crypto aan moet pakken, maar ook over andere zaken omtrent deze nieuwe markt? Word dan lid van Crypto Insiders Premium en kom in contact met analisten als AppyCrypto, crypto coaches en de rest van onze fanatieke community. Weet je het niet zeker? Geen probleem; je kan het namelijk de eerste 30 dagen helemaal gratis uitproberen!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.