De marktkapitalisatie van tether (USDT), de grootste stablecoin van de crypto-markt, is voor het eerst in drie maanden weer gegroeid. Na een maandenlange negatieve trend, ziet het bedrijf achter de stablecoin nu eindelijk weer positieve instromen. Is dit een teken dat de markt langzaamaan aan het herstellen is?

Tether marktkapitalisatie groeit, vertrouwen ook?

De marktkapitalisatie van USDT, dat is de totale waarde van alle USDT coins in omloop, is de afgelopen maanden flink gedaald. Maar voor het eerst sinds deze neerwaartse trend inzette is de afgelopen week weer een significante toename te zien. Het gaat om een toename van rium $500 miljoen. Dit kan een indicatie zijn dat de vraag naar USDT toeneemt, wat weer op meerdere manieren geïnterpreteerd kan worden.

Marktkapitalisatie van USDT van de afgelopen 7 dagen – Bron: CoinMarketCap

De marktkapitalisatie begon zijn duik in mei dit jaar. Op dat moment was de stablecoin nog goed voor een marktwaarde van ruim $83 miljard. Maar mede door de paniek omtrent de ineenstorting van het Terra (LUNA) ecosysteem en daarmee de UST stablecoin, kreeg ook Tether een flinke klap.

Onder andere door fear, uncertainty and doubt (FUD) omtrent de reserves van Tether verloren veel investeerders hun vertrouwen in de stablecoin. De marktkapitalisatie stortte hierdoor in tot een niveau van $65 miljard.

Binance CEO: ‘veel geld aan de zijlijn wachtend op een goed moment’

Het is lastig om een eenduidig antwoord te geven op de vraag wat de toename betekent. Daarbij is de toename nog relatief klein vergeleken met de totale marktkapitalisatie van USDT. Het feit dat we drie stablecoins in de top 10 van grootste cryptocurrencies vinden is volgens de CEO van de grote crypto exchange Binance echter een positief teken.

Hij stelt dat dit betekent dat “er veel fiat aan de zijlijn staat, klaar om weer mee te doen. Als mensen volledig uit crypto zouden willen stappen zouden ze geen stablecoins vasthouden.”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.