De prijs van Tesla-aandelen wordt een stuk goedkoper. Die gaat namelijk binnenkort van $900 naar $300 per aandeel. Is dit een enorme korting of zit er een addertje onder het gras?

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van aandeelhouders is een zogenaamde ‘stock split‘ goedgekeurd. Hierbij worden alle Tesla-aandelen in drieën gesplitst. Tesla heeft nu ongeveer 1 miljard aandelen. Na de stock split worden dit dus 3 miljard aandelen. Als de prijs per aandeel niet zou veranderen, zou de beurswaarde of ‘market cap’ (het aantal aandelen keer de prijs per aandeel) stijgen van ongeveer 1 biljoen naar ongeveer 3 biljoen. Om dit te voorkomen, wordt de prijs per aandeel gedeeld door 3: van $900 naar $300.

Wat is een stock split en waarom doet Tesla dit?

Dus waarom een stock split? Fundamenteel gezien verandert er niets: de totale beurswaarde van Tesla blijft gelijk. Het is voornamelijk om mensen zoals jij en ik te helpen. $900 kan te veel zijn om voor een aandeel te betalen, $300 niet. Wat zal dan het effect zijn op de prijs van Tesla? Tussen de aankondiging van de vorige stock split in augustus 2020 en de uitvoering ervan ging het aandeel 80% in 3 weken omhoog en daarna 30% omlaag in 1 week tijd. Gaat dat nu ook gebeuren? Ik denk het niet. De beurswaarde van Tesla is nu veel hoger dan in augustus 2020. En de prijs is ook al 50% gestegen sinds mei 2022. Het kan zijn dat we nog wat verder stijgen. En mogelijk weer hard dalen na de uitvoering van de stock split. De stock split vindt eind deze maand plaats. En je hoeft niks te doen voor deze stock split.

Ikzelf ben eind 2019 in de wereld van crypto gedoken en heb me vanaf begin 2020 ook meer verdiept in aandelen. Inmiddels heb ik mijn levensmissie gevonden: een financieel gezond leven voor iedereen. Op mijn Engels- en Nederlandstalige YouTube-kanalen maak ik onder de naam ‘Nesami’ video’s over crypto en aandelen, waarbij ik gebruikmaak van mijn FUFITA-methode: fundamentele, financiële en technische analyse. Als het om crypto gaat, volg ik de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bitcoin, altcoins en NFT’s. Ben je benieuwd hoe ik jou kan helpen bij het beleggen in crypto en aandelen? Neem dan eens een kijkje op mijn website, of begin meteen met het investeren in jezelf!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.