Als het aan de rijke ethereum (ETH) whales ligt dan is het ondanks de dalende ETH prijs nog geen tijd om te verkopen. Integendeel, het aantal ethereum wallets met 1 tot 10 miljoen ETH op de balans is de afgelopen zes maanden juist toegenomen!

De grootste ethereum whales

Dankzij de transparantie van blockchains kan iedereen de activiteiten van een cryptocurrency inzien. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld blockchain-analysebedrijven als Santiment interessante analyses uitvoeren. Zo kunnen we zien hoeveel whales, dat zijn wallets met veel crypto op de balans, er op een zeker moment zijn.

Ook kunnen we zien hoe zij zich gedragen; kopen of verkopen ze, of doen ze juist niets? In combinatie met prijsactie kunnen we vervolgens bepaalde conclusies trekken. Het blijft natuurlijk zeer interessant om te zien wat het grote geld doet!

Santiment tweette vandaag een grafiek de wereld in waarop te zien is dat het aantal wallets met 1 tot 10 miljoen aan ETH op de balans gegroeid is. Het gaat hier dus om de absoluut grootste whales der whales. 1 miljoen is namelijk op dit moment zo’n €2,4 miljard waard.

ETH prijs daalt, whales blijven kopen

Op de grafiek zijn twee dingen te zien. De paarse lijn is het aantal wallets met 1 tot 10 miljoen ETH. De groene lijn is de ETH prijs. Waar voorheen de prijs en het aantal whales binnen deze categorie vaak samen op en neer bewogen, is dat nu anders. Zo stelt Santiment vast:

“De miljardairadressen van Ethereum (met 1 tot 10 miljoen ETH) hebben historisch gezien een mooie prijs-alfa laten zien. Momenteel hebben deze adressen 21,6% van alle ETH in handen. Ondanks de prijscorrectie hebben ze de afgelopen 6 maanden 2,2% meer van het aanbod verzameld.”

#Ethereum’s #billionaire addresses (holding 1m to 10m $ETH) have shown nice price alpha, historically. Currently, these addresses hold 21.6% of all $ETH. They have accumulated 2.2% more of the supply over the past 6 months despite the price correction. https://t.co/DVFx8xFHLq pic.twitter.com/j4C1WQ2asd

— Santiment (@santimentfeed) March 7, 2022

Opvallend dus; de prijs daalt terwijl de miljardairs met 2,2% in aantallen toenamen. Verwachten zij dan toch stijgende crypto prijzen in de toekomst, ondanks de hoogst onzekere situatie? We houden het uiteraard voor je in de gaten in het laatste ethereum nieuws!

Een vergelijkbaar beeld is bij de cardano (ADA) whales te zien. Zo was vandaag te lezen dat ook deze whales in aantallen aan het toenemen zijn.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.