TerraUSD (UST), de zogenaamde algoritmische stablecoin van het Terra (LUNA) netwerk, heeft Binance USD (BUSD), de stablecoin van de Binance exchange, ingehaald. Dat betekent dat UST nu de derde grootste stablecoin op de markt is.

Stablecoins zijn cryptocurrencies waarvan de waarde gekoppeld is aan een andere valuta of activa. Voor de meeste stablecoins is dat de Amerikaanse dollar (USD). Ze zijn zeer populair in de handel met meer reguliere crypto en zijn de afgelopen jaren hard gegroeid.

Zo groeide tether (USDT) de afgelopen twee jaar van een marktkapitalisatie van $6 miljard naar de huidige $83 miljard. Circle (USDC) steeg in dezelfde tijd van $0,7 miljard naar $50 miljard. Binance USD (BUSD) steeg van $0,2 miljard naar $17,4 miljard.

TerraUSD (UST) lanceerde pas september 2020 en heeft nu een marktkapitalisatie van $17,5 miljard. De marktkapitalisatie van UST steeg de afgelopen maand met 15% en sinds november met maar liefst 525%.

Echter ligt het handelsvolume van terraUSD nog wel ver achter de concurrentie. Het volume van UST in de afgelopen 24 uur komt op $570 miljoen uit, die van BUSD komt op $3,3 miljard uit en USDC op $4,1 miljard. Het handelsvolume van USDT ligt op maar liefst $46,6 miljard.

Terra wil $10 miljard aan bitcoins kopen

De Luna Foundation Guard (LFG), de non-profit organisatie achter UST, ontving onlangs maar liefst 10 miljoen LUNA tokens ter waarde van zo’n $800 miljoen van Terraform Labs (TFL), het bedrijf achter Terra.

TFL has gifted an additional 10 million $LUNA to the @LFG_org. https://t.co/tNirkgGGm0

— Terra (UST) Powered by LUNA (@terra_money) April 14, 2022

Dit wordt mogelijk gebruikt in het plan van Terra om maar liefst $10 miljard aan bitcoin (BTC) te kopen ter ondersteuning van de UST stablecoin. De LFG heeft inmiddels ongeveer $1,7 miljard aan BTC in handen, dat is zelfs meer dan Tesla. Desondanks zorgen deze grote investeringen er vooralsnog niet voor dat de bitcoin prijs stijgt. De angst en verkoopdruk liggen momenteel te hoog en ook de LUNA prijs is flink aan het dalen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.