Do Kwon, oprichter en CEO van Terraform Labs, heeft op vrijdag aangekondigd dat TFL 12 miljoen LUNA, ofwel $1,1 miljard, heeft gedoneerd aan Luna Foundation Guard (LFG). Terraform Labs ontwikkelt het blockchain ecosysteem waar Terra Luna (LUNA) en TerraUSD stablecoin (UST) deel van uitmaken. LFG is opgericht in januari en heeft als doel het Terra ecosysteem te laten groeien en om de duurzaamheid van haar stablecoins te verbeteren. Kwon gaf aan dat de LUNA zal worden vernietigd om UST mee te minten en zo de reserves van LFG te laten groeien. 

We zullen de reserves blijven vergroten totdat het wiskundig onmogelijk wordt voor idioten om het de-peg-risico voor UST te claimen.

Hoe werkt UST?

UST is een algoritmische stablecoin met een theoretische wisselkoers van 1:1 met de dollar en wordt stabiel gehouden door de LUNA token. Mocht de koers namelijk te ver van de dollar afwijken dan zal de prijs worden rechtgetrokken door arbitrage. Het vernietigen van $1 in UST resulteert in het minten van $1 in LUNA en vice versa.

Echter door de hoge vraag naar UST op decentralized finance (DeFi) platformen, zoals Curve Finance, zijn de pools voor het swappen van stablecoins uit balans. Wanneer er bijvoorbeeld veel crypto enthousiastelingen hun USD coin (USDC) en Tether (USDT) swappen voor UST kan dit ervoor zorgen dat de reserve uit de pool zal verminderen wat resulteert in prijsvolatiliteit doordat het aanbod hoger wordt dan de vraag. TFG heeft twee dagen geleden gestemd op het verbranden van de 4,2 miljoen LUNA die nog in de schatkist over waren om het peggen van de UST te beschermen. TFG zei:

LFG zal de LUNA swappen voor UST (swap=vernietigen) en de UST verkopen aan de Curve-pool. De opbrengst gaat terug naar LFG-reserves om BTC te kopen.”

Anchor Protocol

Door Achor Protocol is UST een erg populaire coin geworden doordat investeerders hier 20% rente kunnen krijgen op hun UST als ze deze coins uitlenen op het platform. Door een discrepatie tussen degene die geld storten en de leners die rente betalen, neemt de reserve van het Anchor Protocol (voor het betalen van de beloofde opbrengst) echter nog steeds af, hoewel het onlangs een enorme kapitaalinjectie heeft gekregen.

If there is any confusion left at this point, we will keep growing reserves until it becomes mathematically impossible for idiots to claim depeg risk for $UST $UST is mighty https://t.co/6xCDPWJUTX

— Do Kwon (@stablekwon) March 11, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.