Terra (LUNA) is een blockchain-netwerk dat zich specialiseert in stablecoins. Het project heeft grootse plannen om te groeien. Een daarvan is het kopen van een enorme hoeveelheid bitcoin (BTC). Uit nieuwe uitspraken van Terra-oprichter Do Kwon blijkt dat het project zelfs al begonnen is met bitcoin kopen.

$10 miljard aan bitcoin opent deuren naar nieuw tijdperk

Terra’s UST stablecoin is een zogenoemde algoritmische stablecoin. Door automatisch LUNA om te zetten in UST, en vice versa, wordt de prijs van 1 UST gelijk gehouden aan 1 dollar. De onderliggende reserves zullen de komende tijd flink worden aangevuld met bitcoin.

$UST with $10B+ in $BTC reserves will open a new monetary era of the Bitcoin standard.

P2P electronic cash that is easier to spend and more attractive to hold #btc

— Do Kwon (@stablekwon) March 14, 2022

Kwon liet enkele dagen geleden in een tweet weten maar liefst tenminste $10 miljard aan bitcoin te willen kopen voor de UST reserves. Hij zei hierover dat dit “de deuren zal openen naar een nieuw monetair tijdperk met een Bitcoin-standaard.”

‘We zijn al begonnen met bitcoin kopen’

In latere tweets verduidelijkt Kwon dat de bitcoins gebruikt zullen worden om de waarde van UST stabiel te houden en om ervoor te zorgen dat de onderliggende reserves stabiel en gedecentraliseerd zijn. Cointelegraph vroeg Kwon of het idee om bitcoin te kopen op dit moment nog enkel een idee was, of dat het al wordt uitgevoerd. Daarop reageerde hij:

“Ik begrijp niet wat het verschil daartussen is. We zijn al bitcoin aan het kopen.”

UST groeide dit jaar al met $5 miljard in waarde

Kortom, Terra en zijn UST maken grote stappen. En dat is tevens te zien in de marktkapitalisatie van de stablecoin. Die hing begin dit jaar nog vlak boven $10 miljard maar is sindsdien met maar liefst $5 miljard gegroeid naar een totale marktkapitalisatie van $15 miljard. De stablecoin nadert hiermee langzaam maar zeker de top 10 van grootste cryptocurrencies.

De eerste grote concurrent op het pad van UST is Binance USD (BUSD) dat een marktkapitalisatie van $17,8 miljard heeft. De concurrenten hierboven zijn echter nog een flink stuk groter. USD Coin (USDC) heeft een waarde van $52,5 miljard en tether (USDT) $80 miljard.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.