Do Kwon, de Zuid-Koreaanse oprichter van Terraform Labs, de ontwikkelaar van het Terra (LUNA) netwerk, heeft een merkwaardige weddenschap gesloten. Onlangs daagde een Twitteraar genaamd Sensei Algod de Terra community uit met het volgende bericht:

Edited*

Who wants to take a $1000000 bet that $luna will be lower price in 1 year than now? @stablekwon @CryptoHarry_ @ZeMariaMacedo

— Sensei Algod (@AlgodTrading) March 13, 2022

Hij vroeg wie een weddenschap aan durft te gaan dat de prijs van LUNA over een jaar lager is dan nu. Vervolgens accepteerde de oprichter van LUNA zelf de weddenschap.

Als op 14 maart 2023 de gemiddelde prijs van LUNA voor 24 uur lang hoger ligt dan op 14 maart 2022, dan wint Do Kwon de weddenschap en ontvangt hij $1 miljoen aan tether (USDT). Mocht de prijs lager uitkomen, dan ontvangt Sensei Algod het bedrag. De gemiddelde prijs van LUNA kwam gisteren op ongeveer $90 uit.

Cobie, een bekend figuur uit de crypto-community, heeft een adres aangemaakt waar vervolgens beide partijen $1 miljoen aan USDT naartoe stuurden als borg.

Tweede weddenschap van nog meer miljoenen

In een wellicht nog merkwaardigere wending stuurde later iemand zelfs $10 miljoen aan USDT naar het adres.

Het blijkt dat deze persoon, genaamd GCR, dezelfde weddenschap heeft gesloten met Do Kwon maar dan met maar liefst $10 miljoen. Do Kwon heeft ook deze weddenschap geaccepteerd. De overige details zijn hetzelfde in deze weddenschap.

Sure, fund @cobie ‘s wallet and I will match

Gluck

— Do Kwon ???? (@stablekwon) March 14, 2022

De weddenschap volgt na kritiek over Terra van Algod. De waarde van LUNA is gekoppeld aan terraUSDT (UST), een zogeheten algoritmische stablecoin. LUNA tokens worden vernietigd zodat de prijs van UST stabiel blijft. Dat zal uiteindelijk tot een instorting van de LUNA prijs leidden, beweert Algod. Dat zou vervolgens kunnen betekenen dat ook UST zijn stabiliteit verliest.

Daar is Do Kwon het natuurlijk niet mee eens. Desondanks kondigt hij aan dat hij zijn inzet zal doneren ongeacht de uitkomst. Hij zegt $1 miljoen te zullen doneren aan Angel Protocol, een liefdadigheidsproject van Terra. Met de andere miljoen worden LUNA tokens gekocht, die hij dan zal vernietigen. “Ik zit er niet in voor het geld.”

Regardless of the outcome of the bet, I will donate $1M to @angelprotocol charity and spend $1M on buying Terra altcoins and burn them on March 14th 2023

Not in it for the money

— Do Kwon ???? (@stablekwon) March 14, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.