Herinner je Do Kwon nog? Dit is de man achter het Terra (LUNA) fiasco dat vorig jaar plaatsvond. Hoewel hij nog steeds in Montenegro verblijft, waar hij eerder dit jaar werd opgepakt, voert de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een onderzoek naar hem en Terraform Labs. Do Kwon’s Terraform Labs, het bedrijf achter Terra, eist nu dat de SEC alle aanklachten laat vallen.

Terra (LUNA) wil dat rechtszaak wordt verworpen

Het onderzoek van de SEC betreft de aanklacht dat Terra ongeregistreerde effecten verkocht. Volgens Terraform Labs heeft de SEC hier geen enkel bewijs voor.

“Na twee jaar onderzoek, het afronden van een onderzoeksperiode die resulteerde in meer dan 20 ‘deposits’, de uitwisseling van meer dan twee miljoen pagina’s aan documenten en data, is de SEC duidelijk nog niet dichterbij het bewijzen dat de aangeklaagden iets fout hebben gedaan.”

Aldus Terraform Labs in een motie, waarin het dus stelt dat de SEC niet genoeg bewijs heeft voor een vervolging.

In de zomer van 2022 stortte het Terra ecosysteem in elkaar en ruim $40 miljard verdampte. Deze ramp leidde later tot verdere problemen in de crypto sector, waaronder de ondergang van crypto beurs FTX.

Medeoprichter Terra wordt berecht

Ondertussen wordt Daniel Shin, de medeoprichter van Terra, aangeklaagd in Zuid-Korea. Hoewel hij in 2020 het project al verliet, wordt hij door de aanklagers nog steeds verantwoordelijk gehouden. Volgens zijn advocaat heeft Shin niks misdaan.

“De reden van de instorting kwam door onredelijk beleid van het Anchor protocol en externe aanvallen van Do Kwon. Het heeft niks te maken met Shin.”

Anchor was het protocol dat werd gebruikt om waarde van USDT, de stablecoin van Terra, stabiel te houden.

Shin wordt in Zuid-Korea onder andere aangeklaagd voor insider trading en prijsmanipulatie. Het Oost-Aziatische land zou ook graag Do Kwon berechten, maar Montenegro lijkt geen aanstalten te maken om hem uit te leveren aan zijn thuisland.

Do Kwon zit momenteel een straf uit vanwege het vervalsen van papieren in het Oost-Europese landje.

Korean prosecutors have summoned Terra co-founder Daniel Shin to attend an investigation into insider trading, price manipulation, and breach of duty to Chai customers. Prosecutors allege that Shin illegally cashed out over $100m from LUNA in violation of local securities laws. pic.twitter.com/H6Ysf7se0b

— FatMan (@FatManTerra) November 14, 2022

Het bericht Terra (LUNA) vecht terug, eist einde aan alle aanklachten verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.