De enorme crash van terra (LUNA) alsmede de terrausd (UST) stablecoin zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Het zorgt voor veel verlies onder investeerders van de voormalig grote altcoin, maar trekt ook de rest van de cryptocurrency markt mee.

De crash van LUNA & UST

UST is een zogenaamde ‘algoritmische’ stablecoin en wordt door een handjevol verschillende valuta als LUNA en bitcoin (BTC) ondersteund om 1:1 gekoppeld te zijn aan de Amerikaanse dollar. Elke keer als een nieuwe UST token wordt gecreëerd, wordt een LUNA token vernietigd, en andersom.

Echter doordat UST zijn 1:1 koppeling met USD deze week verloor, veroorzaakte dat een loophole in het systeem. Het is echter nog niet helemaal duidelijk waarom dit gebeurde. Er wordt gespeculeerd dat het komt door de algehele dalende markt, maar er wordt ook gespeculeerd dat het mogelijk te maken heeft met een liquiditeitsaanval op Anchor en Curve.

Terra oprichter komt met reddingsplan voor UST

Ondertussen bleef het opvallend lang en akelig stil vanuit het Terra team. Toch reageerde de oprichter Do Kwon, CEO van Terraform Labs, zojuist eindelijk op de situatie. Kwon zegt dat hij niet van plan is om op te geven en komt met een reddingsplan voor UST.

1/ Dear Terra Community:

— Do Kwon (@stablekwon) May 11, 2022

“Voordat we iets doen, is de enige weg vooruit het absorberen van de stablecoin voorraad die willen uitstappen voordat UST kan beginnen om terug te koppelen. Er is geen manier om hier omheen te komen.”

Aldus Kwon, die aangeeft dat hij community proposal 1164 steunt. Het plan is om het capaciteit van het netwerk om UST tokens te creëren maar liefst vier keer te vergroten, oftewel van $293 miljoen naar $1,2 miljard. Dit soort quantitative easing kan ook echter gevolgen hebben en het is verre van zeker of dit beide crypto kan überhaupt kan redden. Zelf klinkt Kwon nog altijd zeer zelfverzekerd.

14/ Terra’s return to form will be a sight to behold.

We’re here to stay. And we’re gonna keep making noise.

— Do Kwon (@stablekwon) May 11, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.