Zoals je waarschijnlijk al wel wist is Terra (LUNA) volledig in elkaar gestort. Waar de altcoin ooit nog $119,18 waard was, is daar nu nog maar $0,0001885 van over. Is dit het einde van Terra? Als het aan de medeoprichter van het project Do Kwon ligt niet. Hij wil een hard fork uitvoeren om zo een nieuwe start te maken.

Terra oprichter deelt nieuwe plannen LUNA

Wie het crypto nieuws een beetje volgt zal al eerder de woorden “nieuwe plannen” in combinatie met “LUNA” tegen zijn gekomen. Eerder opperde Kwon namelijk nog om 1 miljard tokens te verdelen onder de UST en LUNA holders en op die manier het ecosysteem voort te zetten.

In een nieuw plan laat Kwon echter weten het netwerk te willen splitsen in een nieuw netwerk, wat men ook wel een hard fork noemt. De oprichter laat in een reeks tweets weten hoe dit plan er precies uitziet.

Omdat het vanwege de concurrerende belangen van bijvoorbeeld LUNA- en UST-houders, en ontwikkelaars waarschijnlijk lastig zal zijn om consensus te bereiken over een plan, wil Kwon het anders doen, namelijk:

“De Terra-chain zoals deze momenteel bestaat, moet worden gesplitst in een nieuwe chain zonder algoritmische stablecoins, genaamd “Terra” (token Luna – $LUNA), en de oude chain moet “Terra Classic” worden genoemd (token Luna Classic – $LUNC). Beide chains zullen naast elkaar bestaan.”

6/ The Terra chain as it currently exists should be forked into a new chain without algorithmic stablecoins called “Terra” (token Luna – $LUNA), and the old chain be called “Terra Classic” (token Luna Classic – $LUNC). Both chains will coexist.

— Do Kwon (@stablekwon) May 16, 2022

“LUNC” bezitters ontvangen LUNA airdrop

De bezitters van LUNC (de oude versie van LUNA) ontvangen vervolgens een airdrop van de nieuwe versie van LUNA. De wallets van Terraform Labs zullen daarbij worden uitgesloten van deze airdrop zodat Terra ook echt in het bezit van de community komt.

Of dit gaat werken is natuurlijk de grote vraag. Zo moet de waarde in het nieuwe netwerk ergens vandaan komen. En gezien het vertrouwen in het project niet lager kan zijn, zal het lastig zijn om het van de grond te krijgen.

#LUNA holders and VCs anytime Do Kwon tweet about a relaunch pic.twitter.com/5nGv52Ywuk

— Devchart (@devchart) May 16, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.