De koers van terra (LUNA) heeft de afgelopen uren opnieuw een flinke smak gemaakt. Waar LUNA gisteren nog boven de $30 handelde, is de koers inmiddels onder de $10 terecht gekomen.

Problemen UST leiden tot LUNA crash

De crash van terra is een gevolg van de problemen bij terraUSD (UST). De stablecoin heeft als doel een stabiele waarde aan te houden van $1 per UST, maar de link met de dollar verloor het recentelijk. 

Waarom de waarde van de stablecoin begon te dalen is niet precies duidelijk. Het lijkt echter grotendeels te maken te hebben met de algehele cryptomarkt die de afgelopen dagen rood kleurt. De heersende paniek kan de kettingreactie gestart hebben met een bankloop op UST tot gevolg. Mensen doen massaal hun UST van de hand waardoor het aanbod sterk is toegenomen terwijl de vraag dus juist afneemt.

Luna Foundation Guard verkoopt al zijn bitcoins

Om de klap enigszins op te vangen heeft de Luna Foundation Guard al zijn bitcoins (BTC) inmiddels verkocht. De bitcoin reserve was bedoeld voor dit soort scenario’s en de verkoop van BTC moet liquiditeit bieden om de waarde van UST te ondersteunen.

LFG wallet emptying shown here:https://t.co/iqSMeN9244 pic.twitter.com/7a4Q1FFxQp

— Willy Woo (@woonomic) May 10, 2022

Dit lijkt echter nog geen enkel effect te hebben. UST handelt namelijk op het moment van schrijven op een waarde van $0,70. Tevens is de marktkapitalisatie (de totale waarde van UST in omloop) met $4 miljard gedaald. Gebruikers lijken in toenemende mate hun UST van de hand te doen, wat ook een van de oorzaken is dat LUNA hard daalt. UST kan namelijk omgezet worden in LUNA waarmee de LUNA supply toeneemt.

“Op 10 mei is 46.239.360 LUNA uitgegeven en in de afgelopen 4 dagen is er meer dan 80 miljoen extra LUNA uitgegeven. UST-voorraad vernietigde meer dan 1,89 miljard in 4d, en op 10 mei werd 1,2 miljard UST vernietigd, een nieuw record voor vernietiging op één dag.”

46,239,360 LUNAs were issued on May 10, and over 80 million additional LUNAs have been issued in the past 4d. UST supply burned more than 1.89 billion for 4d, and on May 10, 1.2 billion UST was burned, setting a new record for single-day destruction. https://t.co/DFHJxNqF0w

— Wu Blockchain (@WuBlockchain) May 11, 2022

Op het moment van schrijven staat LUNA 73% in de min ten opzichte van 24 uur geleden. Ten opzichte van 7 dagen geleden staat de altcoin zelfs bijna 90% in de min.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.