Ondanks de behoorlijke dip van de bitcoin (BTC) koers gisteren, houdt de Lunda Foundation Guard (LFG) zich aan zijn belofte. Onlangs kocht het namelijk weer een grote hoeveelheid bitcoins in ter ondersteuning van de terraUSD (UST) stablecoin. Het gaat om maar liefst $1,5 miljard aan bitcoin, aldus het Amerikaanse CNBC.

Terra koopt weer veel bitcoins

De oprichter van crypto-project Terra, Do Kwon, heeft als doel in totaal $10 miljard aan bitcoin te kopen. Hiermee wil het de waarde van UST ondersteunen. Het is de bedoeling dat deze enorme BTC reserve de waarde van UST op $1 houdt, ook wanneer de vraag stijgt of daalt.

Uit recente berichtgeving blijkt dat het project goed op weg is om die $10 miljard te bereiken. Het kocht namelijk $1,5 miljard aan bitcoin. $1 miljard daarvan werd afgewikkeld middels een over-the-counter (OTC) swap met $1 miljard aan UST. De overige $500 miljoen werd gekocht van het crypto hedgefonds Three Arrows Capital.

Terra is nu een van de grootste bitcoin whales

In totaal staat er nu $3,5 miljard aan bitcoin in de wallet die de UST stablecoin ondersteunt. Hiermee is de wallet een van de 10 grootste bitcoin wallets die er op dit moment bestaan.

Of het UST verhaal uiteindelijk een succes wordt blijft afwachten volgens Do Kwon. Wel stelt hij dat het hoe dan ook een zeer symbolische ontwikkeling is, zo legt hij uit aan CNBC:

“Er is nog geen consensus over de effectiviteit van dit onderwerp, maar ik denk dat het symbolisch is in de zin dat we nu leven in een tijd waarin er over de hele linie overtollig geld wordt gedrukt en waarin het monetaire beleid sterk gepolitiseerd is dat er burgers zijn die zelforganiserend zijn om te proberen systemen terug te brengen naar een gezonder paradigma van geld,”

Inmiddels is UST al aardig op de ranglijst van grootste cryptocurrencies gestegen. Onlangs haalde het zelfs de stablecoin van Binance in. Daardoor staat UST nu in de top 10 grootste cryptocurrencies.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.