Het juridische team van Terraform Labs, dat achter het Terra (LUNA) project zit, is vlak na de ineenstorting van het project opgestapt. Dat melden anonieme bronnen aan The Block.

Terra advocaten gooien handdoek in de ring

De anonieme bronnen melden dat kort na de ineenstorting van Terra, die gepaard ging met de depegging van de terrausd (UST) stablecoin en LUNA cryptocurrency, ontslag hebben genomen. De drie leden van het team laten op hun LinkedIn-profiel weten in mei te zijn gestopt met hun werk voor Terraform Labs.

Het bedrijf regelt zijn juridische zaken nu met een extern bureau. Dat bureau zal de komende tijd waarschijnlijk overuren moeten gaan draaien aangezien investeerders veel geld zijn verloren door het debacle. Een woordvoerder van Terraform Labs laat aan The Block weten:

“De afgelopen week was een uitdaging voor Terraform Labs en een klein aantal teamleden heeft de afgelopen dagen ontslag genomen. […] De overgrote meerderheid van de teamleden blijft vastbesloten om de missie van het project uit te voeren. Terra is meer dan UST, met een ongelooflijk gepassioneerde gemeenschap en een duidelijke visie op hoe te herbouwen. Onze focus ligt nu op het uitvoeren van ons plan om het Terra-ecosysteem nieuw leven in te blazen.”

Komt het LUNA herstelplan van de grond?

Hoe het plan dat de woordvoerder benoemt eruit ziet is niet bekend. Er zijn verschillende voorstellen. De laatste hiervan stelt voor om een hard fork uit te voeren en de huidige LUNA crypto om te toveren tot LUNA classic (LUNC). Bezitters van LUNC ontvangen vervolgens een aidrop van nieuwe LUNA.

Maar of dit plan erdoorheen komt is nog maar de vraag. Gisteren bleek uit een poll dat 90% van de community tegen het voorstel is. Om de een of andere reden heeft Thierry Baudet wel zijn steun uitgesproken voor het plan.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.