De afgelopen dagen stonden in het teken van de volledige instorting van Terra (LUNA) en de bijbehorende stablecoin UST. UST verloor de peg met de Amerikaanse dollar en als gevolg hiervan stortte de koers van LUNA met meer dan 99% in elkaar. Direct begonnen mensen zich zorgen te maken over andere stablecoins. Tot de schrik van veel crypto investeerders lag de waarde van Tether (USDT) vandaag ook onder de 1 dollar.

Tether onder de $1

De instorting van LUNA en UST had grote invloed op de crypto markt. Gisteren was een vuurrode dag en de meeste cryptocurrencies daalden met dubbele cijfers. Zelfs bitcoin (BTC) wist niet stand te houden en zakte tot onder de $29.000. Een vergelijkbaar debacle voor verreweg de grootste stablecoin, Tether, zou behoorlijk wat olie op het vuur kunnen gooien.

Op het moment van schrijven wordt Tether op de meeste grote exchanges, zoals Binance, verhandeld voor minder dan $1. Hoewel crypto investeerders hier natuurlijk niet op zitten te wachten na gisteren, is het te vroeg om te zeggen dat er echt iets aan de hand is. Tether wordt nu namelijk voor ongeveer $0,98 verhandeld, met een bodem van $0,956 op FTX. Dat is natuurlijk geen $1, maar er kan nog niet gesteld worden dat Tether de peg met de Amerikaanse dollar substantieel is verloren.

“Alles verloopt normaal”

De CTO van Tether, Paolo Ardoino, heeft op Twitter de reden voor de huidige waarde van Tether bekend gemaakt. Volgens hem is er niets aan de hand en is Tether simpelweg “USDT aflossingen” aan het verwerken. Als we Ardoino mogen geloven is de paniek omtrent Tether dus niets meer dan fear, uncertainty & doubt (FUD).

GM
Reminder that tether is honouring USDt redemptions at 1$ via https://t.co/fB12xESSvB .
>300M redeemed in last 24h without a sweat drop.

— Paolo Ardoino (@paoloardoino) May 12, 2022

Ardoino liet ook aan The Block Research weten dat er op dit moment niets speelt waar investeerders zich zorgen over zouden moeten maken: 

“Tether gaat door met het normaal verwerken van aflossingen te midden van enige verwachte marktpaniek na de markt van gisteren. Ondanks dat heeft Tether geen terugbetalingen geweigerd en zal dat ook niet doen aan zijn geverifieerde klanten, wat altijd zijn praktijk is geweest. Alleen al in de laatste 24 uur heeft Tether meer dan 300 miljoen USDt aflossingen gehonoreerd en verwerkt tot nu toe vandaag al nog eens 1 miljard zonder problemen.”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.