Vaak wordt er door analisten gekeken naar de beweging, ofwel flow, van stablecoins als een mogelijke indicatie dat er grote koersbewegingen staan te gebeuren. Vooral het verplaatsen van stablecoins van en naar crypto exchanges is hierin belangrijk. De CEO van CryptoQuant, Ki Young, geeft aan hoe het begin van een nieuwe bullmarkt er op deze manier uit zou kunnen zien.

Stablecoin instroom

Er zullen slechts weinig crypto investeerders en handelaren zijn die niet geloven dat er vroeg of laat een nieuwe bullmarkt zal losbarsten. De grote vraag die bij hen speelt is natuurlijk wanneer dit dan gaat gebeuren. Dit is veelal koffiedik kijken, maar er zijn een aantal indicaties die mogelijk de start van een bullmarkt kunnen inluiden.

Wanneer stablecoins in grote hoeveelheden naar exchanges worden gestuurd, is dat meestal een signaal dat financiële instituties zich opmaken om te kopen. Dat is nu nog niet gebeurd, want stablecoins zoals USDC hebben de beurzen eigenlijk voornamelijk verlaten naarmate de dalende markt verder zakte.

Een nieuwe bitcoin bullmarkt

Volgens Young wordt op dit moment 94% van het circulerende aanbod van USDC vastgehouden bij exchanges. Weer een groot deel daarvan is in het bezit van grote financiële instituties. Young stelt dat zodra deze gigantische hoeveelheid stablecoins terug richting de exchanges gaat stromen, er mogelijk een serieuze rally van bitcoin (BTC) of zelfs het begin van een ware bullmarkt aan zit te komen.

“De volgende #Bitcoin parabolische bull run zou kunnen beginnen wanneer massale $USDC stromen naar exchanges. Momenteel bevindt 94% van het USDC-aanbod zich buiten de beurzen, waarvan sommige in handen zijn van TradFis zoals BlackRock, Fidelity, Goldman Sachs, enz. Zij komen in beweging als ze orders krijgen van hun klanten.”

The next #Bitcoin parabolic bull run might begin when massive $USDC flows into exchanges.

For now, 94% of the USDC supply is outside exchanges, some of which are owned by TradFis like BlackRock, Fidelity, Goldman Sachs, etc.

They’ll move when they get orders from their clients. pic.twitter.com/Bqenvgugw1

— Ki Young Ju (@ki_young_ju) October 7, 2022

Uiteraard kan Young niet voorspellen wanneer de geanticipeerde instroom van USDC naar exchanges plaats zal vinden. Wel is hij overtuigd dat dit grote, positieve gevolgen gaat hebben voor de koersen van de meeste cryptocurrencies.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.