Groot NFT nieuws; de grootste non-fungible token (NFTmarktplaats OpenSea gaat Solana (SOL) NFT’s ondersteunen! Althans, dat is nog niet helemaal bevestigd, al toonde het handelsplatform al wel een teaser waaruit dit blijkt.

Solana NFT’s op OpenSea

In de teaser zijn allerlei tweets en aanvragen te zien van gebruikers die vragen naar de toevoeging van Solana NFT’s op OpenSea. Het platform zelf noemt ‘t “het best bewaarde geheim in web3.” De video eindigt met de logo’s van OpenSea en Solana met daarna “april 2022.” We kunnen er dus vanuit gaan dat de unieke digitale tokens die op het SOL-netwerk zijn gebaseerd volgende maand verhandeld kunnen gaan worden.

The best kept secret in web3 pic.twitter.com/xuZn64cZ4U

— OpenSea (@opensea) March 29, 2022

Op dit moment ondersteunt OpenSea nog enkel NFT’s gebaseerd op Ethereum (ETH), Klaytn (KLAY) en Polygon (MATC). Solana is een populaire blockchain voor NFT’s vanwege de lage kosten en snelle transactiesnelheden. En met OpenSea’s handelsvolume van meer dan $20 miljard is het ook voor Solana een belangrijke ontwikkeling.

NFT’s in de mainstream door Instagram?

NFT’s zijn al langere tijd een ware hype. De op blockchain-gebaseerde digitale tokens maken het mogelijk om bijvoorbeeld digitale kunst ook echt uniek en schaars te maken. Het is daarnaast een populair instrument geworden voor merken en hun branding-strategie.

Deutsche Bank verwacht dat de ondersteuning van NFT’s door Instagram wel eens voor een enorme boost kan gaan zorgen. De bank verwacht dat NFT’s hierdoor in de mainstream kunnen belanden. 

Toch zijn niet alle NFT-collecties succesvol. Zo bleek uit eerder onderzoek dat een op de drie collecties ‘dood’ is. Dat houdt in dat ze vrijwel niet meer worden verhandeld en er dus geen interesse meer in is. Een daarvan is de collectie van Thierry Baudet.

Een succesvol voorbeeld is de Bored Ape NFT-collectie. Beroemdheden als Madonna en Wiz Khalifa kochten de plaatjes van verveelde apen. Dichterbij huis heeft ook de beroemde Nederlandse YouTuber Kwebbelkop NFT’s uit deze collectie.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.