Solana (SOL) herrees in 2023 als een feniks uit de as en was misschien wel dé grote winnaar vorig jaar onder de altcoins. Maar het Layer-1 blockchain netwerk is 2024 ook heel sterk begonnen.

Zo noteerde het Solana netwerk deze maand het hoogste maandelijkse transactievolume in jaren. Dit blijkt uit data van het crypto platform The Block.

Solana koers gaat als een raket

De laatste drie maanden van 2023 waren ongekend voor de solana koers. SOL steeg binnen drie maanden met maar liefst 500 procent van $21 naar een piek van $126. In januari koelde de koers iets af en SOL staat op moment van schrijven op ongeveer $99. 

Het transactievolume steeg in januari echter rustig door. Momenteel staat het maandelijkse volume op het Solana netwerk op $951,9 miljard. Dit is 30 procent hoger dan het volume in december, dat lag op $735,8 miljard. Deze cijfers zijn reusachtig vergeleken met de activiteit afgelopen september. Toen lag het maandelijkse volume nog op slechts $40 miljard.

De recente stijging in het maandelijkse volume is ongetwijfeld te danken aan de eerder genoemde opmars van SOL. In januari steeg het transactievolume rustig door ondanks de daling van de waarde van SOL. Dit heeft onder andere te maken met een hoog handelsvolume van WEN handelsparen.

Memecoin WEN draagt steentje bij

Deze week bespraken we al de reusachtige WEN-hype. WEN is een nieuwe memecoin die onlangs werd gelanceerd op het Solana netwerk. Via een airdrop kregen meer dan een miljoen wallets de memecoin cadeau. Na BONK lijkt WEN de nieuwe hype van het Solana netwerk te zijn.

Op dinsdag was het totale handelsvolume van WEN handelsparen meer dan $100 miljoen. Het handelspaar van SOL-USDC was goed voor $262 miljoen aan volume.

Maar niet alleen het maandelijkse transactievolume van Solana zit in de lift. Op maandag schreven we ook al dat het aantal wallets op Solana in rap tempo aan het toenemen zijn. Afgelopen week kwamen er maar liefst 458 duizend nieuwe adressen bij, en dit is tevens een wekelijks record.

Het bericht Solana handelsvolume schiet door het dak door memecoin hype verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.