Solana (SOL) heeft onlangs het Ethereum (ETH) netwerk overtroffen in netwerkactiviteit. Deze bijzondere prestatie werd mede gedreven door een plotselinge toename in de handel van Solana-memecoins, zoals Book of Meme (BOME) en NAP. Het gaat duidelijk erg goed met Solana en mogelijk ligt er nog meer in het verschiet voor de populaire altcoin.

Explosieve groei van het Solana netwerk.

Op 16 maart bereikte Solana een handelsvolume van maar liefst $3.52 miljard, ruim $1.1 miljard meer dan dat van Ethereum, volgens DefiLlama. Deze plotselinge stijging veroorzaakte echter ook problemen, met meldingen van frequente mislukte of ontbrekende transacties die de ronde deden.

Dit kwam doordat door de hoge activiteit het netwerk behoorlijk verstopt raakte. De pingtijd kon soms oplopen tot tussen de 20 en 40 seconden, resulterend in een falingspercentage van transacties rond de 50%. Gelukkig waren deze problemen van korte duur en was het ergste deel van de opstopping na 20 minuten weer voorbij.

Memecoins op Solana

De kern van deze ongekende activiteit ligt bij de memecoins. Specifiek de lancering van Book of Meme (BOME), die van bijna niks naar een marktkapitalisatie van $1.45 miljard sprong binnen korte tijd. Een andere memecoin, Nap (NAP), sprong van ongeveer $20 miljoen naar meer dan $330 miljoen in minder dan 18 uur.

Hoewel deze munten vaak worden opgezet als letterlijke grap en gebaseerd zijn op weinig anders dan pure speculatie, zijn cryptohandelaren enorm in memecoins geïnteresseerd. Dat zorgt er vervolgens weer voor dat het Solana netwerk veel gebruikt wordt.

Dankzij deze ongekende groei heeft Solana niet alleen Ethereum overtroffen in handelsvolume, maar maakt het ook serieuze stappen in marktkapitalisatie, waarbij het zelfs Binance’s BNB heeft ingehaald om de vierde grootste cryptocurrency te worden. Solana heeft momenteel een marktkapitalisatie van ongeveer $92,1miljard.

Hoewel de huidige groei indrukwekkend is, blijft het de vraag of het netwerk de toenemende druk kan weerstaan en of de fascinatie voor memecoins een blijvend fenomeen is of een voorbijgaande rage. Wat wel duidelijk is, is dat Solana een indrukwekkende tijd beleeft. Gaat Solana dan toch echt vraag of laat de strijd aan met Ethereum?

Het bericht Solana beleeft ongekende groei door memecoingekte en haalt Ethereum in verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.